Lenga kembang srengéngé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Minyak kembang srengenge sing durung diresiki kanthi kembang kembang srengenge
Minyak bunga matahari sing oleic dhuwur

Lenga kembang srengenge minangka lenga non-volatil sing ditekan saka wiji kembang srengenge ( Helianthus annuus ). Minyak kembang srengenge biasane digunakake ing panganan minangka lenga goreng, lan formulasi kosmetik minangka emolien . Total produksi lenga kembang matahari ing taun 2014 udakara 16 yuta ton, kanthi Ukraina lan Ruslan minangka produsen paling gedhe.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Sunflower oil production in 2014; Crops processed/Regions/Production quantity (pick list)". United Nations Food and Agriculture Organisation, Statistics Division (FAOSTAT). 2017. Dibukak ing 16 February 2017.