Kacang pinus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kerucut pinus watu nganggo kacang pinus - cathet loro kacang ing saben skala kerucut
Kernel pinus kanthi loro bageyan cangkang

Kacang pinus, uga diarani piñón ( Pangucap cara Spanyol: [piˈɲon] ), pinoli ( palafalan jroning basa Italia: [piˈnɔːli] ), utawa pignoli, minangka wiji pinus sing bisa didhahar (kulawarga Pinaceae, genus Pinus ). Udakara 20 spesies pinus ngasilake wiji sing cukup gedhe yen bisa dipanen; ing pinus liyane, wiji uga bisa dipangan, nanging sithik banget dadi regane penting minangka panganan manungsa. [1] Kacang cemara dikonsumsi ing pirang-pirang masakan ing saindenging jagad.

Nuts, pine nuts, shelled, dried
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
  1. Farjon, A (2005). Pines. Drawings and descriptions of the genus Pinus. Koninklijke Brill. ISBN 978-90-04-13916-9.