Prefektur Niigata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Prefektur Niigata
Prefektur Niigata
Prefektur Niigata
Basa Jepang: 新潟県; Niigata-ken
{{{Rōmaji}}}
Lokasi Niigata ing peta Jepang (bageyan kang disorot)
Ibu kota Niigata
Wilayah Chubu
Pulo Honshū
Gubernur Hirohiko Izumida
Luas (peringkat) 12.582,47 km² (ke-5)
 - % perairan 0,2%%
Penduduk  (1 Maret 2005)
 - Populasi 2.444.108 (ke-14)
 - Kepadatan 194 /km²
Distrik 10
Munisipalitas 35
ISO 3166-2 JP-15
Situs web [1]
Simbol prefektur
 - Bunga Tulip (Tulipa gesneriana)
 - Pohon Camellia (Camellia japonica)
 - Burung Crested Ibis (Nipponia nippon)
 - Ikan {{{Fish}}}
Lambang Prefektur Niigata
Lambang Prefektur Niigata
CithakanPembicaraanPortal Jepang

Prefektur Niigata inggih menika satunggaling prefektur ingkang wonten ing Jepang [1] [2]. Kanthi Ibu kotanipun ing Niigata. Nalika taun 2005, wiyaripun Prefektur Niigata menika 12.582 km² mawi penduduk kanthi gunggung 2.444.108 jiwa mawi angka kepadatan penduduk 194 jiwa/km².

Geografi[sunting | sunting sumber]

Prefektur Niigata mapan ing 240 km saking Laut Jepang saking kidul-kulon (bara daya) dhateng lor-wétan (timur laut), kanthi komposisi dhataran ingkang dipunubengi déning segara lan pagunungan. Pulo Sado ugi kalebet wilayah Prefektur Niigata. Wujuding wilayah ingkang kados Pulo Honshu ndadosaken Niigata asring dipunsebat minangka Honshu alit. Ing pamérangan geografi ing Jepang, Prefektur Niigata kalebet ing wilayah Chubu. Prefektur menika dipunpérang dados 3 dhaérah geografi inggih menika : Joetsu (Kidul), Chuuetsu (tengah), Kaetsu (Lèr), lan Pulo Sado. Ing Prefektur Niigata menika ugi wonten muara saking Lepen Shinano ingkang dados lèpèn paling dawa ing Jepang.

Rekonstruksi saking griya petani nalika abad kaping 19 ing Muséum Budaya Lor, Niigata.

Kutha[sunting | sunting sumber]

Kutha alit lan désa[sunting | sunting sumber]

Kutha alit lan désa ingkang wonten ing Prefektur Niigata inggih menika :

Aga
Arakawa
Asahi
Awashimaura
Kamihayashi
Sanpoku
Sekikawa
Kariwa
Seirō
Kawaguchi
Tagami
Yuzawa
Tsunan
Yahiko
Izumozaki

Panggabungan wilayah[sunting | sunting sumber]

Kutha Kurosaki saking Distrik Nishikanbara mlebet ing wilayah Kutha Niigata.
Kutha Toyoura saking Distrik Kitakanbara mlebet ing wilayah Kutha Shibata
Kutha Ryotsu kagabung kalihan sedaya kutha lan désa ing wilayah Distrik Sado dados kutha Sado.
Kutha Suibara lan Yasuda, sarta désa Kyogase lan desa Sasakami (Distrik Kitakanbara) dipungabung dados kutha Agano.
Kutha Muika lan Yamato saking Distrik Minamiuonuma dipungabung dados kutha Minamiuonuma.
Kutha Horinouchi lan Koide lan desa-desa sekitar Hirokami, Irihirose, Sumon, lan Yunotani (sedaya sakingDistrik Kitauonuma) dipungabung dados kutha Uonuma.
Kutha Yasuzuka lan desa Maki, Oshima, lan Uragawara (sedaya saking Distrik Higashikubiki) lan kutha Itakura, Kakizaki, Ogata, lan Yoshikawa ugi désa-désa ing Kiyosato, Kubiki, Nakagou lan Sanwa (sedaya saking Distrik Nakakubiki) lan kutha Nadachi saking Distrik Nishikubiki dados kutha Joetsu.
KuthaItoigawa dipungabung kalihan turahan wilayah Distrik Nishikubiki lan kutha Nou sarta Oumi dados kutha Itoigawa.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)
  2. ^ (id) Jepang (Geografi), (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Prefektur Niigata ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prefektur_Niigata&oldid=836896"