Pevita Pearce

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pevita Pearce
Bangsa Indonésia

Pevita Pearce (lair ing kuthaJakarta, 6 Oktober 1992; umur 26 taun) ya iku aktris lan pèmain filem Indonésia katurunan Banjar lan Inggris, ibune asalé saka Banjarmasin lan bapakné asalé saka Inggris. Dhèwèké misuwur saka filem Denias, Senandung di Atas Awan (2006) sing olèh peran dadi Angel. Film iku dadi pèngalaman pertama sajeroning dhèwèké akting ana ing filem layar amba sawisé dhèwèké merani sinétron Mutiara Hati dadi Tara.[1]

Ing pungkasan taun 2007, Pevita uga bali main ning filem Lost in Love sing tayang nalika wulan Mèi 2008. Ing jèroné filem iki, Pevita olèh peran utama dadi Tita. Pevita banjur main peran bareng Richard Kevin sing olèh peran dadi Adit. Pevita olèh peran Tita liwat dhèrètan prosès seleksi kang dawa wiwit saka watara 1.100 pandhaptar nganti ngerucut dadi wolung wong lan saka filem Lost in Love, Banjur Pevita dinominasiké dadi Pemain Utama Wanita Paling Apik ing panghargyan Pestival Filem Indonésia (FFI) taun 2008.[2].

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Pevita anak kapindho saka telu saduluran sing lair saka pasangan Bramwell Pearce sing asalè saka Inggris, laan Ernie Auliasari sing asalé saka kutha Banjarmasin. Ing taun 2010, Pevita wis njalin gayutan karo Anindyo Baskoro, personel grup band RAN, nanging pungkas ing taun 2012. Ing taun 2012 uga, Pevita Pearce nerusaké sinau ana ing New York, babagan teater.

Ing 2016 Pevita di diagnosis karo dokter dhewekè duwè tumor ana ing dhadhane. Dina Selasa, 12 Maret 2016 Pevita nglakoni operasi pengangkatan Tumor saka dhadhane ing Rumah Sakit Prince Court Medical Hospital, Kuala Lumpur, Malaysia.

Filmografi[besut | besut sumber]

Year Judhul Peran Keterangan
2006 Denias, Senandung di Atas Awan Angel
2008 Lost in Love Tita Nominasi – Piala Citra untuk Ingkang maragani Utama Wanita Terbaik di Festival Film Indonesia 2008
2009 Rasa Rianti
2012 Dilema Dian Segmen Rendezvous
Nominasi – Pasangan Terbaik (bersama Wulan Guritno) ing Indonesian Movie Awards 2012
2012 5 cm Dinda
2012 Sanubari Jakarta Anna Segmen 1/2
2013 Tenggelamnya Kapal Van der Wijck Hayati Ingkang maragani Utama Wanita Terpuji di Festival Film Bandung 2014
2014 Aku Cinta Kamu Lisa Segmen Sakit Hati
2015 Single Laras Penampilan mirunggan
2016 Aach... Aku Jatuh Cinta Yulia

Pawarta pariwara[besut | besut sumber]

  • Attack (2006)
  • IM3 Ce-eSan (2008)
  • IM3 GROOV3 (2009)
  • Laurier (2009)
  • Ponds (2010)
  • Biore (2005)
  • Ponds flawlles white (2011)
  • Ponds Pure White bareng Camelia leaf (2011)
  • Ponds White Beauty Naturals (2011)
  • Luwak White Coffie (2013)
  • Garnier BB Cream (2013)
  • Lux (2014)
  • BeeTalk (2014)
  • Tim Tam (2015)
  • Ichitan (bareng Al Ghazali) (2015)

Serial televisi[besut | besut sumber]

Presenter[besut | besut sumber]

  • MTV Indonesian Music Awards 2010 (2010)
  • Music Box (Trans 7) (2010)

Diskografi[besut | besut sumber]

Singel[besut | besut sumber]

Video klip[besut | besut sumber]

2007
2009
  • Cinta Sampai di Sini (singel D'Masiv)
2010
2011
  • Sakit Hati (singel Piyu)
2012
  • Bunga Terakhir (singel Afgan)
  • Hidup Untukmu Mati Tanpamu (singel Noah)
2014

Pangregan lan nominasi[besut | besut sumber]

Taun Pangregan Nominasi Hasil
2008 Festival Film Indonesia Ingkang maragani Utama Wanita Terbaik Cithakan:Nominated
2012 Indonesian Movie Awards Pasangan Terbaik Cithakan:Nominated
2013 Yahoo OMG! Awards Most Stylish Female Menang
2014 Indonesian Choice Awards Actress Of The Year Menang
2014 Nickelodeon Indonesia Kids' Choice Awards Aktris Terfavorit Menang
2015 Indonesian Choice Awards Actress Of The Year Cithakan:Nominated
2015 SCTV Infotainment Awards Selebriti Wanita Paling Fashionable Cithakan:Nominated

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]