Kartika Yudia Ramlan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kartika Yudia Ramlan
Kartika Yudia Ramlan
Latar wuri
Jeneng lair Kartika Yudia Ramlan
Jeneng liya Tika AFI
Lair (1986-04-05) April 5, 1986 (umur 33)
Indonésia Bandung, Indonésia
Jinis Musik Pop, R&B, pop rock, jazz, soul
Pakaryan Penyanyi
Instrumen Vokal
Taun aktif 2005-sapunika
Parusahan rekaman Nagaswara
Hubungan
Diprabawani déning Agnes Monica
Pasangan Tri Aji Raharso
Anak Arkana Uno Raharso

Kartika Yudia Ramlan ingkang akrab dipuntimbali Tika (lair ing Bandung, Jawa Barat, 5 April 1986; umur 33 taun) punika salah satunggalipun personel T2.[1] Putri pasangan Ramlan Atmadja lan Teti Rofianty punika wiwit misuwur nalika dados finalis 12 ageng Akademi Fantasi Indosiar (AFI) 4 taun 2005.[1] Tika ing urutan kaping sanga saderengipun palastra ing Konser Eliminasi 5. Kontestan AFI 4 saking audisi Bandung punika asring dipusebat mirib kaliyan Agnes Monica.[2]

Tika kaliyan Prastiwi Dwiarti (Tiwi), kancanipun ing finalis 12 ageng AFI 4 damel grup T2 wiwit taun 2007. Nama T2 dados misuwur amargi lagu "Ok" ingkang wonten ing album perdana T2, Ok (2007).

Kulawarga[besut | besut sumber]

Tika nglairaken putra ingkang sepisanan nalika tanggal 16 Fèbruari 2010 ing RS. Puri Cinere, Jakarta Selatan.[1] Putranipun dipunparingi nama Arkana Uno Raharso.[1]

Ndherek AFI 2005[besut | besut sumber]

Tika punika kalebet finalis AFI 2005 ingkang dados wakil saking Kutha Bandung minangka kutha audisinipun.[3] Kaliyan Tiwi ingkang ugi dados wakil saking Bandung.[3] Tika dados salah satunggal saking kalih welas akademia sasampunipun lolos ing gangsal babak konser Hip Hop (Babak ingkang njaring 12 akademia saking 22 ageng wakil saking kutha-kutha audisi).[3]

Tika ingkang asring dipunidentikaken kaliyan Agnes Monica[2] asring angsal panyaruwe saking Trie Utami, salah satunggalipun komentator, ingkang nganggep Tika boten wonten perkembangan ing teknik vokalipun.[3] Sanajan makaten, nama Tika tansah wonten ing posisi 3 paling inggil.[3] Nanging, ing konser kaping gangsal Tika wonten ing posisi 3 paling ngandhap (posisi nomer 5 saking 8 akademia), lan posisi punika boten minggah ngantos acara purna, Tika lajeng dipuneliminasi.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Tika T2 dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b Kartika Sebel Diidentikkan Dengan 'A.M' dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  3. a b c d e f Profil dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]