T2

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
T2
T2
Latar wuri
Lair Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Pop
Taun aktif 2007-sapunika
Parusahan rekaman Nagaswara
Anggota
Tika
Tiwi

T2 inggih punika satunggalipun grup musik saking Indonesia ingkang kawujud ing taun 2007.[1] Personilipun punika Tika lan Tiwi ingkang kalebet jebolan saking Akademi Fantasi Indosiar (AFI) 2005.[1] Sanajan nalika ndhèrèk AFI kekalihipun boten angsal juwara (Tika ing urutan kaping sanga lan Tiwi ing urutan kaping pitu), nanging penampilanipun Tika lan Tiwi sampun misuwur ing masarakat.[1] Album ingkang nomer satunggal Ok dipunrilis ing taun 2007 kanthi lagu andalan Sama. Album punika saged angsal kanugrahan 'Platinum Award', kanthi saged dipunsade ngantos 125 èwu kopi lan (ring back tone) RBT 734 èwu.[2] Nalika pre-launching album punika, T2 dipunnobataken minangka Duta Gerakan Anti Pembajakan.[3]

T2 dados Duta Anti Pembajakan[besut | besut sumber]

Ketua Lembaga Koordinasi Gerakan Anti Pembajakan ngaturi selempang duta Anti Pembajakan dhateng T2 nalika ngliris promosi album.[3] Miturut T2 pre launching album punika dados langkah ingkang kawiwitan niti karier ing indhustri musik Indonesia.[3] T2 ngarepake album punika saged diputampi déning masarakat pandemen musik Indonesia.[3] Kanthi pambiyantunipun penyanyi Dewiq ing lagu Ok, Badai Kerispatih (ing lagu Perjalanan), Dodhy Kangen (ing lagu Lelaki Cadangan lan Brownies), sarta Oddie Agam lan Teddy Sudjaya ing tembang lawas Surat Cinta lan Tua-Tua Keladi.[3]

Diskografi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c T2 dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  2. T2 Sabet Penghargaan Platinum dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  3. a b c d e T2 Duta Gerakan Anti Pembajakan dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]