Kerispatih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kerispatih
Kerispatih
Kerispatih kanthi formasi ingkang ènggal
Latar wuri
Lair Indonésia Indonésia
Taun aktif 2003-sapunika
Parusahan rekaman PT Naga Swarasakti
Situs resmi http://www.kerispatih.com
Anggota
Fandy Santoso (vokalis)
Badai (keyboard)
Anton (drum)
Arief (gitar)
Andika (bass)
Mantan Anggota
Sammy (vokalis)

Kerispatih inggih punika salah satunggalipun grup musik saking Indonésia ingkang kawujud ing taun 2003.[1] Anggotanipun wonten gangsal cacahipun, inggih punika Badai, Anton, Fandy (minangka gantosipun Sammy), Arief, lan Andika.[1]

Kerispatih kadamel ing tanggal 21 April 2003 déning sekawan tiyang mahasiswa Institut Musisi Indonésia, Arief, Badai, Andika, lan Anton.[1] Wiwitanipun damel band kanthi téma instruméntal etnik, ingkang dipun-gantos ing aransemen ingkang énggal.[1] Band punika pentas ingkang kapisanan ing adicara Farabi Sunday tanggal 22 April 2003.[1] Salajengipun grup punika ngrekrut Sammy, kanca ing kampus, ingkang kalebet salah satunggalipun finalis tigang dasa ageng Indonésian Idol I/2004, minangka vokalis.[1] Kariér profésional ingkang sapisan dipunlaksanakaken sasampunipun damel manajemen band,ingkang ing wekdal samanten dipunatur déning Ingga Jaya Purda.[1] Sapunika Kerispatih ndhèrèk ing manajemen Bagot’z Productions. Kerispatih wiwit rekaman ing taun 2004.[1] Kerispatih ndhèrèk proyek album komplikasi Gulalikustik (dipunrilis September 2004), kanthi label PT Naga Swarasakti.[1] Kerispatih ngliris album ingkang sepisanan kanthi irah-rahan Kejujuran Hati.[2] Lagu-lagu ingkang dipunrilis ing album punika inggih punika: "Kejujuran Hati", "Cinta Putih", lan "Lagu Rindu". Album punika angsal Platinum Awards ing taun 2006 lan angsal kanugrahan minangka Album Pendatang Baru Ngetop ing adicara SCTV Music Awards 2006.[2] Taun 2007, Kerispatih ngedalaken albumipun ingkang kaping kalih kanthi irah-irahan Kenyataan Perasaan, lan ngliris singel ingkang kapisan ing album punika ingkang irah-irahanipun "Mengenangmu", lan ndoninasi tangga lagu Indonésia lan radio.[1] Sasampunipun ngliris "Mengenangmu" ingkang sukses, Kerispatih lajeng ngliris singel "Nanging Bukan Aku". Kerispatih ngliris album ingkang kaping tiga Sepanjang Usia.[1] Kerispatih ugi dherek berpartisipasi ing album perdana Présidhèn Républik Indonésia kaping 6, Susilo Bambang Yudhoyono, kanthi nyanyi lagu ingkang dipunripta SBY kanthi irah-irahan Hening.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k Situs resmi dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. a b SCTV Music Award 2006 Garing dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  3. Presiden SBY Bikin Album dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]