Hendra Samuel Simorangkir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sammy Simorangkir
Sammy Simorangkir.jpg
Sammy Simorangkir
Lair Hendra Samuel Simorangkir
Jeneng liya Sammy
Pakaryan penyanyi
Taun aktif 2004—sapunika
Wong tuwa D.N. Simorangkir
Tiur Ida Simanjuntak

Hendra Samuel Simorangkir (lair ing Bandung, Jawa Kilen, Indonesia, 8 Sèptèmber 1982; umur 36 taun) utawi misuwur kanthi asma Sammy inggih punika tilas vokalis Kerispatih.[1] Nanging saderengipun dados vokalis Kerispatih, panjenenganipun naté mlebet 30 ageng Indonesian Idol. Nalika kawitanipun jumenengipun Kerispatih ing tanggal 23 April 2003, nalika samanten Sammy dèrèng ndhèrèk gabung kaliyan Badai, Arief, Andika lan Anton.[1] Satunggal dinten salajengipun Sammy nembé ndhèrèk grup punika minangka dados vokalisipun.[1]

Kaliyan Kerispatih, panjenenganipun sampun ngasilaken satunggal album komplikasi "Gulalikustik" (2004) lan tigang album tunggal Kerispatih, "Kejujuran Hati" (2005), "Kenyataan Perasaan" (2007) lan "Tak Lekang olèh Waktu" (2008).[1] Sammy ingkang murnakaken studinipun ing Institut Musisi Indonesia Jurusan perkusi punika naté dados "Kembang lambe" bebrayan agung ing taun 2009.[1] Panjenenganipun dipuntuduh nyolong mobil Honda Civic kagunganipun tiyang èstri ingkang namanipun Giska Dmelia, lan ugi dipuntuduh ndhèrèk kasus narkoba.[1] Sammy dipuncekel pulisi Mampang nalika tanggal 9 Dhésèmber 2009.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Sammy Simorangkir dipunundhuh tanggal 16 Novèmber 2011)


Pranala njawi[besut | besut sumber]