Olimpiade Sains Nasional

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Logo OSN|thumb|125px Olimpiade Sains Nasional ya iku ajang kompetisi ing babagan sains tumrap para siswa ing jenjang SD, SMP, lan SMA ing Indonesia. Siswa kang tumut Olimpiade Sains Nasional ya iku siswa kang wis lolos seleksi tingkat kabupatèn lan provinsi lan siswa-siswa paling apik saka provinsine dhéwé-dhéwé.

Pelaksanaan Olimpiade Sains Nasional iki dhedhasar ing kasile Indonesia minangka tuan rumah Olimpiade Fisika Internasional (IPhO-International Physics Olympiad) kang dianakake ing Bali taun 2002.

Olimpiade Sains Nasional dianakake saben taun ing kutha kang béda-béda. Kegiyatan iki minangka salah sawijiné péranganing rerangkèn seleksi kanggo goleki siswa-siswi paling apik saka Indonesia kang bakal dibimbing déning tim babagan kompetisi lan bakal dimelukake ing olimpiade-olimpiade tingkat internasional.

Babagan[besut | besut sumber]

Pelaksanaan[besut | besut sumber]

Sebuah medali perunggu babagan komputer saka OSN XI taun 2012 tingkat SMA ing Jakarta.

Nganti saikine Olimpiade Sains Nasional wis dianakake kaping sewelas, wiwit taun 2002 ing Yogyakarta nganti pungkasan ing 2013 ing Bandung lan Batam. Pratélan tuan rumah Olimpiade Sains Nasional:

  1. OSN I taun 2002 ing Yogyakarta.
  2. OSN II taun 2003 ing Balikpapan, Kalimantan Timur.
  3. OSN III taun 2004 ing Pekanbaru, Riau.
  4. OSN IV taun 2005 ing Jakarta.
  5. OSN V taun 2006 ing Semarang, Jawa Tengah.
  6. OSN VI taun 2007 ing Surabaya, Jawa Wétan.
  7. OSN VII taun 2008 ing Makassar, Sulawesi Selatan
  8. OSN VIII taun 2009 ing Jakarta.
  9. OSN IX taun 2010 ing Medan, Sumatera Utara.
  10. OSN X taun 2011 ing Manado, Sulawesi Utara ing tanggal 15-20 Juli 2011 kanggo jenjang SMP lan tanggal 11-16 September 2011 kanggo jenjang SD lan SMA.
  11. OSN XI taun 2012
  12. OSN XII taun 2013
  13. OSN XIII taun 2014

Juara umum[besut | besut sumber]

Nganti saikine mung ana 2 provinsi kang tau dadi juara umum Olimpiade Sains Nasional.

Provinsi Tahun juara
Cithakan:Lambang Provinsi Jawa Tengah 2002, 2003, 2006, 2007, 2008, 2011, 2012, 2013.[7][8][9][10]
Cithakan:Lambang Provinsi Jakarta 2004, 2005, 2009, 2010

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Ngèlmu-stub