Olahan Uzbèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Plov ( pilaf )
Tandir kabob - Mutton disiapake ing oven tandir

Masakan Uzbek nuduhake tradhisi kuliner saka wong-wong Turki ing Asia Tengah.[1] Ana akeh tani gandum ing Uzbekistan, mula roti lan mie iku penting, lan masakan Uzbek dicirikan minangka "kaya mie".[2] Mutton minangka macem-macem jinis daging sing populer amarga akeh wedhus ing negara kasebut lan kalebu bagean saka macem-macem panganan Uzbek.

Panganan nasional sing misuwur kayata: shurpa ( shurva utawa shorva ), sup sing digawe saka potongan-potongan daging lemak (biasane daging babi) lan sayuran seger; norin lan lagman, piring adhedhasar mie sing bisa dadi sup utawa panganan utama; manti (uga diarani qasqoni ), chuchvara, lan somsa, adonan kanthong sing diiseni dadi panganan pembuka utawa kursus utama; dimlama ( rebus daging lan sayuran) lan macem-macem kebab, biasane dadi panganan utama.

Sup dumpling gaya Asia Tengah diarani shurbo dushpera utawa tushpera (kiwa), bebarengan karo roti tandoor tradisional sing diarani lepyoshka ing basa Ruslan lan non ing Uzbek, Tajik, lan Bukharian (sisih tengen)
Patyr

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Uzbek Food: Festival of Taste". advantour.
  2. "The noodle-rich cuisine of Uzbekistan", The Village Voice, Dining, 19 January 1999.