Samsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Samsa
Ouzbékistan-Samsas.jpg
Uzbek somsas
Jeneng liyanéSomsa
Panggonan asalCentral Asia
Olah-olahan nasional gegayutan
Buku masakan: Samsa  Médhia: Samsa

Samsa minangka salah sawijining olahan gorengan. Ing negara-negara Kazakhstan, Kirgistan, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, uga Wilayah Otonomi Xinjiang Uygur ing Tiongkok, samsas meh mesthi dipanggang. Beda karo samosa Asia Kidul, nanging wajan asring digoreng. Samsa tradisional asring dipanggang ing tandoor, yaiku oven lempung khusus. [1] Adonan kasebut bisa dadi adonan roti sederhana utawa adonan kue lapis. Isi paling umum kanggo samsa tradisional yaiku campuran daging wedhus lan bawang bombay, nanging jinis ayam, daging sapi lan keju cincang uga umume para PKL. Samsas kanthi isi liyane, kayata kentang utawa waluh (biasane mung nalika musim), uga bisa ditemokake. [2]

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Albala, Ken, ed. (2011). Food Cultures of the World Encyclopedia. 1. Santa Barbara, CA: Greenwood. p. 51. ISBN 978-0-313-37626-9. Dibukak ing 17 January 2018.
  2. "Samsa: Baked Meat Buns". silkroadchef.com. 2015-04-06.