Laghman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Laghman ana ing restoran Uyghur ing Tokyo
Basa Uzbekistan lag'mon ing Tashkent

Laghman ( Kazakh: лағман , lağman ; Basa Uzbèk: lagʻmon  ; Basa Uyghur: لەڭمەن

Utamane panganan iki misuwur ing Kazakhstan lan Kirgistan, [1] endi dianggep minangka sajian nasional para warga lokal Uyghur lan Dungan [2] minoritas. Uga misuwur ing Uzbekistan, [3] [4] Tajikistan lan Afghanistan Lor-wétan, ing kana ditambahake uga ana kacang - kacangan lan bagean-bagean ing Pakistan Lor. Masakan Tatar Krimea uga nganggo lagman saka budaya Uzbek. [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. MiMi Aye (26 June 2014). Noodle!: 100 Amazing Authentic Recipes. A&C Black. pp. 83–. ISBN 978-1-4729-1061-5.
  2. Trilling, David (20 April 2010). "Kyrgyzstan Eats: A Dungan Feast in Naryn".
  3. "Recipe Laghman in Uzbek. Text in Russian". Diarsip saka sing asli ing 2014-11-13.
  4. Jen Lin-Liu (25 July 2013). On the Noodle Road: From Beijing to Rome, with Love and Pasta. Penguin Publishing Group. pp. –. ISBN 978-1-101-61619-2.
  5. G. R. Mack and A. Surina (2005). Food culture in Russia and Central Asia. Greenwood Publishing Group. p. 12. ISBN 978-0-313-32773-5.