Olahan Suriah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Panganan Siria, kanthi makdus ing pojok kiwa ngisor. Terus jam yaiku salad Siria, hummus, haloumi lan baba ganouj, kanthi roti pita sebagian katon ing pojok tengen ndhuwur.

Masakan Siria kalebu tradhisi masak lan praktik Siria modern (beda karo Greater Syria ), nggabungake kebiasaan wong sing mapan ing Suriah sajrone sejarah.

Masakan Siria utamané migunakake eggplant, zucchini, papak, daging (biasane saka Lamb lan wedhus ), wiji wijen, beras, chickpeas, kacang buncis ing fava, lentils, Gobis, cauliflower, godhong anggur,



turnips, cucumbers, tomat, lenga zaitun, jus lemon, mint, pistachios, madu lan woh-wohan.

Fattush
Shanklish .
Kusa mahshi .


Referensi[besut | besut sumber]