Muhammara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Muhammara
Tanoreen muhammara.jpg
AjanganDip
Panggonan asalAleppo, Syria
Tlatah utawa prajaSyria, Lebanon, Iraq and Turkey
Woworan pokokRed peppers, walnuts, breadcrumbs, lemon juice, pomegranate molasses, red chili paste, salt, olive oil, cumin
Buku masakan: Muhammara  Médhia: Muhammara

Muhammara ( Arab: محمرة‎‎ "reddened") utawa mhammara punika mrico panas dip Originally saka Aleppo, Suriah, [1] ketemu ing Levantine lan Turki masakan. Ing Turki sisih kulon, muhammara diarani acuka .

Bahan utamane biasane mrico seger utawa garing, biasane mrico Aleppo, [2] kenari, roti, lan minyak zaitun . Uga ngemot papak, uyah, jus lemon, molase delima, lan kadang-kadang rempah-rempah ( kayata jinten ). Bisa dihiasi nganggo godhong mint .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. The Culinary Institute of America (2008). Garde Manger: The Art and Craft of the Cold Kitchen (Hardcover ed.). Wiley. p. 53. ISBN 978-0-470-05590-8.
  2. "Muhammara". ottolenghi.co.uk. Dibukak ing 2020-09-29.