Kibbèh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kibbeh
Kibbeh3.jpg
Fried kibbeh raas (nabulsi kibbeh)
AjanganMeze
Tlatah utawa prajaMiddle East[1]
Hawa ajanganHot
Woworan pokokFinely ground meat, cracked wheat, and Middle Eastern spices
Buku masakan: Kibbeh  Médhia: Kibbeh

Kibbeh ( /ˈkɪbi/, uga kubba lan ejaan liyane; Arab: كبة‎‎ ) minangka kulawarga panganan adhedhasar daging lan gandum sing dibumbui, kawentar ing masakan Timur Tengah . [2] [3] [4]

Ing masakan Levantine, umume gandum bulgur didheplok bebarengan karo daging dadi alus lan dibentuk dadi bal, nganggo kacang cemara lan rempah-rempah. Bisa uga dilapisi lan dimasak ing nampan utawa disuguhake mentah. Ing Irak, versi karo beras utawa farina ditemokake. [5] Sawetara resep nambah semolina . [6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Marks, Gil (17 November 2010). Encyclopedia of Jewish Food. HMH. ISBN 978-0-544-18631-6 – via Google Books.
  2. Davidson; et al. (2014). The Oxford Companion to Food. Oxford: Oxford University Press. pp. 244, 444–445. ISBN 978-0191040726.
  3. Howell, Sally (2000). Arab Detroit: From Margin to Mainstream. Wayne State University Press. ISBN 9780814328125 – via Google Books.
  4. Helou, Anissa (4 October 2018). Feast: Food of the Islamic World. Bloomsbury Publishing. ISBN 9781526605566 – via Google Books.
  5. Annia Ciezadlo (2012). Day of Honey: A Memoir of Food, Love, and War. p. 361. ISBN 1-4391-5753-7.
  6. Marks, Gil. The Encyclopedia of Jewish Food.