Halawet èl jibn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Halawet el Jibn
حلاوة الجبن الحموية.jpg
Halawet El Jibn
JinisDessert
Hawa ajanganRoom temperature
Woworan pokokSemolina, cheese, sugar, clotted cream, pistachio, rose water
Buku masakan: Halawet el Jibn  Médhia: Halawet el Jibn

Halawet el-jibn ( Arab: حلاوة الجبن‎‎ / Ḥalāwat al-jibn ) (keju legi) minangka salah sawijining panganan cuci mulut Arab sing digawe saka adonan Semolina lan keju, diisi krim. [1] Asal-usule diwenehake minangka kutha Hama ing Suriah, [2] [3] sanajan kadang diklaim dadi kutha Homs, [4] kana dianggep spesialisasi. [5] Iki ditemokake ing wilayah liyane ing Timur Tengah, kalebu Libanon lan Turki, [6] lan negara liya ing saindenging jagad. [7] [8]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Sacco, Frances (14 February 2014). "Rajaa Tareq Kadhim makes Syrian treat Halawat Al Jibin for Global Kitchen". The Daily Telegraph. Dibukak ing 11 July 2018.
  2. "Halawet el-jibn" [Halawet el Jibn]. middleeastmonitor (ing basa English). Dibukak ing 2018-12-05.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. "حلاوة الجبن خليط من المذاقات اللذيذة" [Halawet el Jibn is a mixture of delicious flavors]. Al-Ittihad (ing basa Arabic). Dibukak ing 2018-07-11.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  4. "حلاوة الجبن يتنافس عليها أهالي حمص وحماة," [Halawet el Jibn is contested by the people of Homs and Hama]. Asharq Al-Awsat (ing basa Arabic). Dibukak ing 2018-07-11.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  5. Helou, Anissa (20 June 2013). Levant: Recipes and memories from the Middle East. HarperCollins UK. ISBN 9780007448623.
  6. Clark, Melissa (2016-01-19). "Turkish Sweets Are the Essence of a Nation". The New York Times. ISSN 0362-4331. Dibukak ing 2016-10-24.
  7. "Salloura, an Epic of Sweets: Chap. 4, Betrayal". Culinary Backstreets (ing basa Inggris). 2016-04-29. Dibukak ing 2016-10-24.
  8. "Berlin now 'home sweet home' for Syrian pastry chefs". The Express Tribune. 25 January 2017. Dibukak ing 2018-07-11.