Lentil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lentil
3 types of lentil.png
Klasifikasi ngèlmiah
Subfamili: Faboideae
Génus: Lens
Spésies: L. culinaris
Lentil
3 types of lentil.png
Puy (left), green, and red (right) lentils
Scientific classification
Kingdom:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Order:
Family:
Subfamily:
Tribe:
Genus:
Species:
L. culinaris
Binomial name
Lens culinaris

Medikus

Lentil ( Lens culinaris utawa Lens esculenta ) minangka legume sing bisa dipangan. Iki minangka tetuwuhan taunan sing dikenal kanthi wiji kanthi lensa . Udakara udakara 40 cm (16 in) dhuwur, lan wiji tuwuh ing polong, biasane saben wiji loro. Minangka potong panganan, mayoritas produksi donya asale saka Kanada lan India, ngasilake 58% gabungan saka total jagad.

Ing masakan ing bawana India, ing endi lentil minangka ruji, lentil pamisah (asring dibuwang lambunge) sing diarani daal asring dimasak ing kari / duduh kenthel sing biasane dipangan karo nasi utawa roti.