Nusa Dua

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pasisir Nusa Dua
Nusa Dua

Nusa Dua ya iku salah sawijiné enklave kang isiné resor gedhe kang nduwèni tingkat internasional lan duwéni bintang 5 ing tenggara Bali. Nusa Dua manggon ing kurang luwih 40 kilometer saka Denpasar. kutha krajan propinsi Bali.[1] Nusa Dua dadi lokasi Konferensi PBB tentang Perubahan Iklim 2008.[1] Konferensi iki dianakaké nalika tanggal 3 Desember lan 14 Desember 2007.[1]

Nusa Dua manggon ing pucuk selatan Pulo Bali.[1] Jaraké saka Papan Anggegana Internasional Ngurah Rai, Kuta kurang luwih 8 km, utawa kira-kira telung puluh menit saka papan anggegana.[1]

Nusa Dua nduwèni area lahan kurang luwih 350 hektar.[1] Nusa Dua dhisik dadi lahan kang garing lan ora prodhuktif, ananging ing taun 70-an dibangun dadi proyek pariwisata kang élit lan dirancang dadi resort wisata budaya kanthi komprehensip.[1]

Sajarah Nusa Dua[besut | besut sumber]

Nusa Dua asalé saka tembung Dua Nusa utawa dua pulau.[2] Dua pulau tandus iki tetep dijarké tanpa dibangun apamanéh dadi salah siji panggonan wisata kang élit.[2] Ing taun 1970 pamarentah netepake prusahaan konsultan Perancis kang arané Centrale Société pour l'peralatan Touristique outre-Mer (SCETO) kanggo nyusun rencana induk kang tujuwané ngrembakakaké pariwisata ing Bali.[2]

Rencana SCETO diusulaké kompléks resor mandiri ing pinggir segara.[2] Kompleks iki kapisah saka pusat pandhudhuk, tujuwané kanggo ngurangi dampak parisata tumprap budaya Bali.[2] Nusa Dua nduwé kaunikan ya iku dibangun kapisah saka désa Bualu kang dadi lokasi utama resor iki.[2] Resor kanthi konsep wisata budaya iki entuk gelar dadi salah siji saka enem resort paling apik ing donya.[2] Nusa Dua diarani taman paling endah ing Bali.[2] Saliyane akèh tanduran kayata wit klapa, Nusa uga dibangun hotèl-hotèl bintang lima kang nduwèni ewonan karyawan.[2] Ing dalan-dalan nalika mlebu ing lawang candhi bentar ana taman kang éndah.[2] Taman iki bisa kanggo santé karo kluwarga.[2] Panggonan kang bisa dadi objek wisata ing Nusa Dua saliyané ing pasisir ya iku water blow kang manggon ing pulo selatan saka Nusa Dua.[2] Water Blow utawa semburan banyu iki kadadéyan nalika ana ombak kang nerak trowongan watu karang saéngga banyu mbentuk payung.[2] Iki dadi atraksi paling apik nalika banyu pasang.[2] Pasisir Mengiat ya iku pasisir kang paling dawa ing Nusa Dua.[2] Dawané kurang luwih siji kilometer saka hotèl Hyatt nganti Pura Geger.[2]

Tlatah kang misuwur[besut | besut sumber]

  • Bali Collection
  • Bali International Convention Centre
  • Golf Course Nusa Dua
  • Grand Hyatt Bali
  • Kayumanis Nusa Dua Villa & Spa
  • Melia Bali
  • Royal Kamuela Villa & Spa Nusa Dua Resort
  • The Laguna
  • The Westin Resort Nusa Dua
  • Nusa dua resort dan spa

Deleng uga[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Nusa Dua ing Wikimedia Commons.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)lintasberita.com
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (id)erabaru.net(dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nusa_Dua&oldid=1075396"