Nusa Dua

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Pasisir Nusa Dua

Nusa Dua ya iku salah sawijiné enklave kang isiné resor gedhe kang nduwèni tingkat internasional lan duwéni bintang 5 ing tenggara Bali. Nusa Dua manggon ing kurang luwih 40 kilometer saka Denpasar. kutha krajan propinsi Bali.[1] Nusa Dua dadi lokasi Konferensi PBB tentang Perubahan Iklim 2008.[1] Konferensi iki dianakaké nalika tanggal 3 Desember lan 14 Desember 2007.[1]

Nusa Dua manggon ing pucuk selatan Pulo Bali.[1] Jaraké saka Papan Anggegana Internasional Ngurah Rai, Kuta kurang luwih 8 km, utawa kira-kira telung puluh menit saka papan anggegana.[1]

Nusa Dua nduwèni area lahan kurang luwih 350 hektar.[1] Nusa Dua dhisik dadi lahan kang garing lan ora prodhuktif, ananging ing taun 70-an dibangun dadi proyek pariwisata kang élit lan dirancang dadi resort wisata budaya kanthi komprehensip.[1]

Sajarah Nusa Dua[sunting | besut sumber]

Nusa Dua asalé saka tembung Dua Nusa utawa dua pulau.[2] Dua pulau tandus iki tetep dijarké tanpa dibangun apamanéh dadi salah siji panggonan wisata kang élit.[2] Ing taun 1970 pamarentah netepake prusahaan konsultan Perancis kang arané Centrale Société pour l'peralatan Touristique outre-Mer (SCETO) kanggo nyusun rencana induk kang tujuwané ngrembakakaké pariwisata ing Bali.[2]

Rencana SCETO diusulaké kompléks resor mandiri ing pinggir segara.[2] Kompleks iki kapisah saka pusat pandhudhuk, tujuwané kanggo ngurangi dampak parisata tumprap budaya Bali.[2] Nusa Dua nduwé kaunikan ya iku dibangun kapisah saka désa Bualu kang dadi lokasi utama resor iki.[2] Resor kanthi konsep wisata budaya iki entuk gelar dadi salah siji saka enem resort paling apik ing donya.[2] Nusa Dua diarani taman paling endah ing Bali.[2] Saliyane akeh tanduran kayata wit klapa, Nusa uga dibangun hotèl-hotèl bintang lima kang nduwèni ewonan karyawan.[2] Ing dalan-dalan nalika mlebu ing lawang candhi bentar ana taman kang éndah.[2] Taman iki bisa kanggo santé karo kluwarga.[2] Panggonan kang bisa dadi objek wisata ing Nusa Dua saliyané ing pasisir ya iku water blow kang manggon ing pulo selatan saka Nusa Dua.[2] Water Blow utawa semburan banyu iki kadadéyan nalika ana ombak kang nerak trowongan watu karang saéngga banyu mbentuk payung.[2] Iki dadi atraksi paling apik nalika banyu pasang.[2] Pasisir Mengiat ya iku pasisir kang paling dawa ing Nusa Dua.[2] Dawané kurang luwih siji kilometer saka hotèl Hyatt nganti Pura Geger.[2]

Tlatah kang misuwur[sunting | besut sumber]

  • Bali Collection
  • Bali International Convention Centre
  • Golf Course Nusa Dua
  • Grand Hyatt Bali
  • Kayumanis Nusa Dua Villa & Spa
  • Melia Bali
  • Royal Kamuela Villa & Spa Nusa Dua Resort
  • The Laguna
  • The Westin Resort Nusa Dua
  • Nusa dua resort dan spa

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Nusa Dua ing Wikimedia Commons.

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)lintasberita.com
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (id)erabaru.net(dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nusa_Dua&oldid=1058556"