Mulud

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Mulud, utawa biasa disebut Maulud utawa Rabiul awal, iku sasi katelu jroning kalèndher Jawa, sawisé Sapar lan sadurungé Bakdamulud utawa Rabiul akhir. Jroning kapercayan Jawa lan Islam, ana sawetara sasi kang dianggep wigati, ya iku antara liya sasi Sura, Mulud, Rejeb, Pasa utawa Pasa, Sawal, lan Besar.

Sasi Mulud wigati tumraping umat Islam ing Jawa awit ing tanggal 12 sasi iki minangka dina klairan Nabi Muhammad SAW. Ing tanah Jawa, utamané ing Yogyakarta pahargyan sasi Mulud iki dianakaké sacara gedhèn-gedhènan kanthi Grebeg Mulud utawa Sekatèn.

Ing tlatah Cirebon uga ana pahargyan kanggo ngurmati dina klairan Nabi Muhammad iki kanthi Grebeg Mulud kang diarani Panjang Jimat, kang dianakaké ing Kraton Kasepuhan, Kraton Kanoman lan Kraton Kacirebonan.[1]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Epress:Perayaan Riyaya Islam

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sasi jroning kalèndher hijriyah

MuharramSafarRabiul awalRabiul akhirJumadil awalJumadil akhirRajabSya'banRamadhanSyawalDzulkaidahDzulhijjah


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mulud&oldid=969614"