Jumadilawal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Jumadilawal iku sasi kalima ing Kalèndher Jawa. Umur utawa cacahing dina ing kalèndher Jawa iku saben taun ora ajeg. Nanging kanggo sasi Jumadilawal iki cacahing dina ana ing taun 1 /kapisan (Alip), 2 /kapindho (Éhé), 3 /katelu (Jimawal), 4 /kapapat (Jé), 6 /kaenem (Bê), 7 /kapitu (Wawu) lan 8 /kawolu (Jimakir), umuré 30 dina. Déné ing taun 5 /kalima (Dal), umuré 29 dina. Kanggo luwih cethané, umur utawa cacahing dina ing sasi kalèndher Jawa bisa mirsani tabel ing ngisor iki:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]


Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sasi jroning kalèndher hijriyah

MuharramSafarRabiul awalRabiul akhirJumadil awalJumadil akhirRajabSya'banRamadhanSyawalDzulkaidahDzulhijjah