Pasa (sasi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sasi Pasa utawa Ramelan iku sasi kasanga ing Kalèndher Jawa. Umur utawa cacahing dina ing pananggalan Jawa iku saben taun ora ajeg. Nanging kanggo sasi Pasa cacahing dina ajeg, ya iku 30 dina. Kanggo luwih cethané, umur utawa cacahing dina ing sasi pananggalan Jawa bisa mirsani tabel ing ngisor iki:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]


Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sasi jroning kalèndher hijriyah

MuharramSafarRabiul awalRabiul akhirJumadil awalJumadil akhirRajabSya'banRamadhanSyawalDzulkaidahDzulhijjah