Bawang godhong: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: kadosdene → kados déné, kadosta → kados ta
(→‎Asia: éjaan: wetan -> wétan, replaced: Wetan → Wétan (2))
(éjaan, replaced: kadosdene → kados déné, kadosta → kados ta)
Wonten sujarahipun, bawang godhong misuwur minangka ''cibol''.<ref>Ward, A: [http://digital.lib.msu.edu/projects/cookbooks/books/grocersencyclopedia/ency.html ''The Encyclopedia of Food and Beverage''], New York, 1911. Retrieved January 5, 2007.</ref> Wonten Cornwall dipunsebat minangka "''chibbles''".
 
Aran Inggris "[[wikt:Welsh onion|Welsh onion]]" awujud salah satunggalipun [[:en:misnomer|misnomer]] wonten basa Inggris modern, amargi ''Allium fistulosum'' sanès saking [[Wales]] sarta mboten limrah dipunagem wonten [[masakan Wales]] (''Allium'' ijo ingkang limrah ing Wales inggih punika [[bawang prei]], ''A. ampeloprasum'', inggih punika sayuran nasional Wales). Aran "[[wikt:Welsh|Welsh]]" nglestantunaken teges aslinipun saking basa Inggris kuno ([[:en:Old English|Old English]]) "welisc", utawi [[Old German]] "welsche", ingkang tegesipun "manca" (kadosdenekados déné ''wal-'' wonten "[[wikt:walnut|walnut]]", ingkang nggadhahi asal usul ingkang sami). Spésiès punika saking [[Asia]], bokmenawi [[Siberia]] utawi [[Tiongkok]]. Wonten ing Wales, "spring onion" (bawang usum semi) nggadhahi variasi dhialèk, ''jibbon'' utawi ''sibwn'' ('syibun') ingkang asalipun saking basa [[Perancis]] 'ciboule.' Spésiès niki ugi dados alamiah ing [[Alaska]] lan [[Northwest Territories]] ing [[Kanada]], sarta sumebar ing sawenèh panggènan ing [[Amérika Sarékat]].<ref>[http://www.efloras.org/florataxon.aspx?flora_id=1&taxon_id=200027477 Flora of North America v 26 p 244.]</ref><ref>[http://bonap.net/MapGallery/County/Allium%20fistulosum.png BONAP (Biota of North America Project) floristic synthesis, ''Allium fistulosum'']</ref>
 
== Kagem masakan ==
Bawang godhong saget dados salah satunggalipun bahan [[masakan Asia]], utaminipun [[Asia Wétan]] lan [[Asia Tenggara]]. Bawang godhong punika ugi kaginaaken wonten [[Tiongkok]], [[Jepang]] lan [[Korea]], saéngga wonten [[basa Inggris]] kasebat "''Japanese bunching onion''". Wonten ing [[Jepang]] dipunsebat '''negi'''. [[Bawang bombai]] dipuntepangaken wonten [[Asia Wétan]] ing abad 19, nanging ''A. fistulosum'' tetep paling misuwur.<ref name="Rabinowitch 18" />
 
Kaginaaken wonten [[miso soup]], [[negimaki]],<ref>{{cite news|url=http://www.nytimes.com/2010/08/18/dining/18minirex3.html|title=Recipe - Chicken Negimaki - NYTimes.com|accessdate=September 15, 2012|work=The New York Times|date=August 13, 2010}}</ref> lan masakan sanèsipun, adatipun dipuniris tipis-tipis lan lajeng disawuraken supados langkung éndah, kadostakados ta wonten ing [[teriyaki]] utawi [[takoyaki]].
 
=== Jamaika ===
348.872

besutan

Menu navigasi

Piranti pribadi

Mandhala aran

Varian

Liyané