Kondensator: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
15 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎Uga delengen: replaced: Deleng uga → Uga delengen)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
'''Kondensator''' utawi asring dipunsebat minangka '''kapasitor''' inggih punika satunggaling piranti ingkang saged [[penyimpanan|nyimpen]] [[energi]] ing salebeting [[medan listrik]], kanthi cara ngempalaken ingkang boten seimbang internal saking [[muatan listrik]]. Kondensator gadhah satuan ingkang dipunsebat [[Farad]] saking nami [[Michael Faraday]]. Kondensator ugi dipuntepang minangka "kapasitor", nanging tembung "kondensator" taksih dipunginakaken ngantos sapunika<ref name="internet 1">[http://www.beteve.com/detail-1-16.html Kondensator] (dipununduh 21/10/2012)</ref>. Ingkang pisanan dipunsebat déning [[Alessandro Volta]] minangka ilmuwan [[Italia]] ing taun [[1782]] (dari basa Itali ''condensatore''), gegayutan kaliyan kemampuan piranti kangge nyimpen satunggaling muatan listrik ingkang inggil kabandhingake komponen sanesipun. Kathah saking basa lan nagara ingkang boten ngginakaken [[basa Inggris]] taksih ngacu saking tetembungan basa Italia "condensatore", [[basa Perancis]] ''condensateur'', [[Indonesia]] lan [[Jerman]] ''Kondensator'' utawi [[Spanyol]] ''Condensador''.
 
* Kondensator gadhah kalih samparan lan kalih kutub inggih punika [[positif]] lan [[negatif]] sarta gadhah cairan [[elektrolit]] lan biasanipun wujudipun tabung.
:[[Gambar:Polarized kondensator symbol 3.jpg]] ''Lambang kondensator (gadhah kutub) ing skema elektronika.''
 
 
== Pranala njaba ==
* {{id}} [http://www.infoservicetv.com/cara-kerja-kapasitor.html Cara Kerja Kapasitor]
* {{id}} [http://www.infoservicetv.com/cara-membaca-nilai-kapasitor.html Cara Membaca Nilai Kapasitor]
{{komponen elektronika}}
 
11.292

besutan

Menu navigasi