Polièster

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Poliester)
Gambar SEM (Scanning electron microscope) saka sawijining belokan ing njero serat poliester kanthi 7 potongan nglintang mlekuk

Poliester iku sawijining kategori polimer sing ngandhut gugus fungsional ester sajeroning ranté mligi. Senajan ana akèh banget poliester, istilah "poliester" arupa sawijining bahan sing spesifik luwih asring ngrujuk marang polietilena tereftalat (PET). Poliester kalebu dat kimia sing alami, kaya ing kutin saka kulit ari tetanduran, uga dat kimia sintetis kaya ta polikarbonat lan polibutirat.

Bisa diprodhuksi sajeroning manéka wangun kaya ta lembaran lan wangun telung dhimènsi, poliester minangka termoplastik bisa owah wujud sawisé dipanasaké. Senajan gampang kobong ing suhu dhuwur, poliester luwih asring mengkerut ngedohi geni lan matèni dhèwèké dhéwé nalika dumadi pangobongan. Serat poliester duwé kakuwatan sing dhuwur lan E-modulus sarta panyerepan banyu sing asor lan pangerutan sing minimal manawa dibandhingaké karo serat indhustri liyané.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Textiles, by Sara Kadolph and Anna Langford. 8th Edition, 1998.

Pranala njaba[besut | besut sumber]