Mi wonton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wonton noodles
Wonton Noodle Soup in Fresno, California (雲吞湯麵在加利福尼亞州的弗雷斯諾).jpg
A bowl of Wonton Noodle soup, in Fresno, California.
JinisNoodles
AjanganMain course
Panggonan asalChina
Tlatah utawa prajaGuangdong, Hong Kong, Indonesia, Malaysia, Singapore, Philippines and Thailand
Hawa ajanganHot
Woworan pokokflour, egg, pork, shrimp
Buku masakan: Wonton noodles  Médhia: Wonton noodles

Mie wonton ( Chinese , uga diarani wanton mee utawa wanton mein ) yaiku salah sawijining panganan mi Kanton . [1] Mi wonton ora diwenehi jeneng, húntún (餛飩), nganti Dinasti Tang (618-907 CE). [2] Panganan kasebut misuwur ing China Selatan, Hong Kong, Indonesia, Malaysia, Singapura lan Thailand . Piring kasebut biasane disajikake ing duduh kaldu sing panas, dihias karo sayuran godhong lan pangsit wonton . Jinis sayuran godhong digunakake biasane kai-lan, uga dikenal minangka kale Cina . Jinis pangsit liyane sing dikenal kanthi jeneng shui jiao kadhang disedhiyakake kanggo ngganteni wonton. Wonton udang umume dikenal sebagai pangsit Hong Kong.  Kutipan ora umum ngemot udang, daging pitik utawa daging babi, lan bawang bombay, sawetara koki nambahake jamur lan jamur ireng. Ing Indonesia wonton mie diarani mie pangsit .

Mie Wanton saka Batu Pahat, Johor
Bami mu daeng kiao ing kios mi ing Chiang Mai, Thailand

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Deconstructing wonton noodles". South China Morning Post. June 25, 2015. Dibukak ing September 8, 2018.
  2. Max (2018-10-04). "Wonton 馄饨". MyKindofEats (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-02-18.