Merienda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tarip merienda khas
Sajian tradisional merienda ing Café El Gato Negro, Buenos Aires : medialunas (croissant), cafe en jarrito (kopi espresso dobel) lan segelas banyu sing mencorong

Merienda minangka panganan ringan [1] ing Eropa kidul, utamane Spanyol, Portugal, Andorra (berenar) lan Italia (merenda), uga Amerika Hispanik, Filipina lan Maroko lan Brasil (lanche utawa merenda). Biasane dijupuk ing afternoon utawa kanggo madhang, ngiseni ing longkangan meal antarane meal noontime lan meal sore, kang padha karo teh afternoon ing donya Inggris-speaking; utawa ing antarane sarapan lan mangan awan. Iki minangka panganan sederhana sing asring kalebu buah, cookie, yogurt, lan cemilan liyane sing ditambah karo jus, coklat panas, kopi, roh, utawa omben-omben liyane. Umume wong Argentina lan Uruguay duwe wektu sepisan[butuh sitiran] utawa merienda udakara jam 5 sore, antarane mangan awan lan nedha bengi . Nanging umume kasusun saka infus ( teh, mate, warung, mate cocido, etc.) lan cemilan baked ( scones, roti, toasts, cake, facturas, etc.), biasane diiringi karo Dulce de Leche, madu, butter utawa senggol .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Solomon H. Katz. (ed.). "Spain. Encyclopedia of Food & Culture". Vol. 2. Gale Cengage, 2003; http://www.enotes.com, 2006. Dibukak ing 27 December 2010.