Dulce de leche

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dulce de leche (Doce de leite)
DulceDeLeche.jpg
A jar of dulce de leche
Jeneng liyanéManjar, manjar blanco, arequipe, doce de leite (Brazil)
JinisConfectionery
Tlatah utawa prajaArgentina
Woworan pokokMilk, sugar
VariasiCajeta, arequipe
Buku masakan: Dulce de leche (Doce de leite)  Médhia: Dulce de leche (Doce de leite)

Dulce de leche ( Pangucap cara Spanyol: [ˈdulse ðe ˈletʃe/ˈdulθe ðe ˈletʃe] ; Basa Portugis: doce de leite IPA: [ˈDosi dʒi ˈlejtʃi] ) yaiku kuah saka Argentina sing disiapake kanthi alon-alon panas susu sing legi (umume susu sapi) kanggo nggawe zat sing asale saka reaksi Maillard, uga warna sing ganti. [1] Dulce de leche yaiku basa Spanyol kanggo "permen [digawe] saka susu ". Dulce de Leche padha karo "manjar de leche" (utawa mung "manjar"), bedane yaiku manjar luwih kenthel, kurang manis, lan warnane luwih peteng. Resep sing paling dhasar yaiku susu lan gula sing adem alon-alon, aduk meh saya suwe. Sawise dicampur dadi kenthel lan nguripake warna karamel banjur rampung. Ing jalur iki, kudu ati-ati supaya ora diobong.

Dulce de leche karo flan

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Origen mítico del dulce de leche" [The Mythical Origin of Dulce de Leche] (ing basa Spanish). Clarín. 6 April 2003. Dibukak ing 8 June 2014.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)