Scone

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Scone
Scones cream jam.jpg
Scones with jam and whipped cream, a substitute for clotted cream as commonly eaten in a cream tea
JinisPastry
Panggonan asalScotland
Woworan pokokWheat, barley, or oatmeal
Buku masakan: Scone  Médhia: Scone

scone ( /skɒn/ utawa /skn/ ) iku pangan apik, biasane digawe saka gandum, utawa oatmeal karo baking powder minangka agen Leavening lan panggang ing panci sheet . A scone asring rada legi lan sok-sok gilap karo adhonan endhog .[1] Scone minangka komponen dhasar saka teh krim . Beda karo teacake lan permen jinis liyane sing digawe ragi . Scones dipilih dadi wakil Republik Irlandia kanggo Café Europe sajrone Presiden Ostenrik Uni Eropa ing taun 2006, dene Inggris milih roti cekak .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hollywood, Paul. "Paul Hollywood's scones". BBC. Dibukak ing 22 September 2015.