Roti panggang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Roti bakar
Toast-3.jpg
Irisan saka roti, roti panggang (kiwa) lan panggang (tengen)
JinisRoti
Hawa ajangandipanggang
Woworan pokokRoti sing diiris
Buku masakan: Roti bakar  Médhia: Roti bakar

Roti bakar minangka salah sawijining jinis roti sing wis kecoklatan nganggo roti panggang, yaiku kena panas sing sumunar . Panggangan minangka asil saka reaksi Maillard, ngowahi rasa roti lan dadi luwih kenthel supaya luwih gampang nyebarake topping ing ndhuwur. Toasting minangka cara umum supaya roti basi luwih enak. Roti asring dipanggang nganggo roti panggang, nanging oven roti panggang uga digunakake. Roti pra-irisan paling umum.