McDonald's

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
McDonald's Corporation
Publik
Kadagangaké minangka
ISINUS5801351017
IndhustriRestoran
JènreRestoran cepat saji
DiyasaMèi 15, 1940; 81 taun kapungkur (1940-05-15) ing San Bernardino, California
Sing yasaRichard lan Maurice McDonald
Kantor gedhéChicago, Illinois, Amérika Sarékat.[1]
Cacah sasana
Increase 37,855 réstoran (2018)
Tlatah lumadi
Saindenging donya
Wong kunci
Wijil
Olèh-olèhanIncrease US$21.076 miliar (2019)
Increase US$9.070 miliar (2019)
Increase US$6.025 miliar (2019)
Gunggung asètDecrease US$32.811 miliar (2018)
Gunggung ékuwitasDecrease US$−6.258 miliar (2018)
Cacah karyawan
~ 210,000 (2018)
Sana jaringanwww.mcdonalds.com
corporate.mcdonalds.com
Cathetan sikil
[3][4]

McDonald's Corporation iku sawijining kumpeni kang nyawisaké panganan cepak rikat saka Amérika Sarékat, diyasa ing taun 1940 minangka réstoran kang dilakokaké déning Richard lan Maurice McDonald ing San Bernardino, California, Amérika Sarékat.

Sajarah[besut | besut sumber]

Richard lan Maurice McDonald wiwit mbukak McDonald's sepisanan ing 1398 North E Street kaprenah ing San Bernadino, California. Maskot asli McDonald's yaiku topi koki ing dhuwur hamburger kang diarani "Speedee". Ing taun 1962, Golden Arches nggantèni Speedee minangka maskot kang universal. Maskot badhud Ronald McDonald wiwit diwedharaké ing taun 1965. Dhèwèké kapacak ana sajroning pariwara kang nargètaké pasarané para bocah cilik.[5]

Pathokan karaharjan kéwan[besut | besut sumber]

McDonald’s medharaké ing situs wèb globalé, "Awaké dhéwé percaya manawa tumindak becik lan mituhu tumrap kéwan iku dadi pérangan kang wigati anggoné nyawisaké panganan kang aman kanggo para palanggané McDonald. Kéwan kang séhat nyawisaké panganan kang aman.''[6]

McDonald’s wis medharaké komitmen karaharjan kéwan, kalebu komitmen kanggo masok bahan baku saka sumber bébas krangkèng ing sawetara nagara, kalebu Bèlgi (wiwit 2008), Jerman lan Ostrali (wiwit 2017) lan Prancis (wiwit 2019).[7]

Ing 9 Sèptèmber 2015, McDonald's ngrilis komitmen marang ranté pasokan endhog 100% bébas krangkeng ing Amérika Sarékat lan Kanadha ing taun 2025.[8] Ing 13 Oktober 2016, Arcos Dorados, kang nduwèni waralaba McDonald's gedhé dhéwé ing Amérika Sarékat lan Amérika Latin, ngrilis komitmen nggayuh 100% endhog bébas krangkèng ing taun 2025.[9]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Bomkamp, Samantha (June 13, 2016). "Mcdonald's HQ Move Is Boldest Step Yet in Effort to Transform Itself". Chicago Tribune. Dibukak ing May 1, 2017.
  2. "Enrique Hernandez, Jr". McDonalds.com.
  3. "MCDONALDS CORP, 10-K". February 22, 2019. Dibukak ing April 17, 2020.
  4. "McDonald's Corporation 2017 Annual Report Form (10-K)" (PDF). United States Securities and Exchange Commission. February 23, 2018. Dibukak ing August 21, 2018.
  5. "McDonald's Corporation - The McDonalds and Their Restaurant". www.referenceforbusiness.com. Dibukak ing 2021-04-28.
  6. "McDonald's Corporation - The McDonalds and Their Restaurant". www.referenceforbusiness.com. Dibukak ing 2021-04-28.
  7. "McDonald's: Burgers, Fries & More. Quality Ingredients". www.mcdonalds.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-04-28.
  8. "Our Stories". corporate.mcdonalds.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-04-28.
  9. "Arcos Dorados to exclusively source cage-free eggs". www.businesswire.com (ing basa Inggris). 2016-10-13. Dibukak ing 2021-04-28.