Maskot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jago minangka maskot kanggo perusahaan ing Kroasia

Maskot yaiku manungsa, kewan dudu manungsa, utawa obyek sing dianggep bakal menehi kabegjan, utawa apa wae sing digunakake kanggo makili klompok sing duwe identitas umum, kaya ta sekolah, tim olahraga profesional, masyarakat, unit militer, utawa jeneng merek . Maskot uga digunakake minangka fiksi, juru bicara perwakilan kanggo produk konsumen, kaya ta kelinci sing digunakake ing pariwara lan pemasaran merek sereal sarapan umum Mills, Trix .

Maskot utawa karakter pariwara umum banget ing jagad perusahaan. Maskot sing dingerteni kalebu Chester Cheetah, Keebler Elf, Woh-wohan Wong Loom, Mickey Mouse, Pizza Pizza Guy kanggo Little Caesars, Rocky the Elf, Coca-Cola Bear lan NBC Peacock. Karakter kasebut biasane dingerteni tanpa kudu ngrujuk menyang perusahaan utawa merek. Iki minangka conto merek perusahaan, lan adol lunak . Maskot bisa tumindak minangka duta besar merek sing ora diidini pariwara. Contone, akeh maskot perusahaan sing bisa melu acara nirlaba, utawa olahraga lan promosi merek nalika nyenengake wong akeh. Sawetara maskot mung kartun utawa maskot virtual, sing liyane minangka karakter ing iklan, lan liya-liyane digawe kanthi kostum lan bakal katon ing ngarep umum ing tradeshow utawa acara.[1]

Soohorang (kiwa) lan Bandabi (tengen) minangka maskot kanggo Olimpiade Musim Dingin 2018 lan Paralimpiade Musim Dingin 2018, ing Pyeongchang, Korea Selatan .

Sam lan Seymore D. Fair wiwit taun 1984 minangka conto sawetara maskot pertama sing digunakake ing Olimpiade Musim Panas lan Pameran Dunia Louisiana . Wiwit taun 1968, kutha sing nyekel Olimpiade saben rong taun iki nduwe tugas ngrancang maskot sing cocog karo budaya negara kasebut lan minangka lambang lambang nilai-nilai bangsa. Maskot game Olimpiade Musim Panas / Panas pungkasan kalebu Miga, Quatchi, Mukmuk ( Vancouver, 2010 ), Wenlock and Mandeville ( London, 2012 ), Bely Mishka, Snow Leopard, Zaika ( Sochi, 2014 ) lan Vinicius and Tom ( Rio, 2016 ) kabeh dadi simbol ikon ing negarane masing-masing. Sekolah menengah atas, perguruan tinggi Amerika, lan malah sekolah menengah lan sekolah dhasar biasane duwe maskot. Akeh maskot kuliah lan universitas diwiwiti minangka kewan urip kaya ta bulldogs lan bear sing melu acara olahraga. Saiki, maskot biasane diwakili dening karakter animasi, patung kampus, lan siswa kostum sing melu acara olahraga, kumpul alumni, lan acara kampus liyane.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Quinn, Renee C. (2013-02-11). "All-time Best Corporate Character Mascots". IPWatchdog.com | Patents & Patent Law.