Pyeongchang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pyeongchang
평창
County
Basa Koréa transcription(s)
 • Hangul 평창군
 • Hanja 平昌郡
 • Revised Romanization Pyeongchang-gun
 • McCune-Reischauer P'yŏngch'ang-gun[1]
Resor ski Pyeongchang
Resor ski Pyeongchang
Official logo of Pyeongchang
Logo Pyeongchang
Location of Pyeongchang
Country  Korea Selatan
Region Gangwon
Pamérangan administratif 1 eup, 7 myeon
Tlatah
 • Gunggung 1.463,65 km2 (56,512 sq mi)
Cacah jiwa (2008)
 • Total 43.706
 • Karapetan 30/km2 (80/sq mi)
 • Dhialèk Gangwon

Pyeongchang (평창군) inggih punika nami satunggalipun kabupatèn ing provinsi Gangwon, Koréa Kidul.[2] Kabupatèn Pyeongchang inggih punika dados panggenan ingkang kawentar minangka papan pariwisata ing wekdal musim dingin, kados ulah raga ski lan rekreasi sanesipun.[2] Pyeongchang wonten ing antawisipun Pagunungan Taebaek lan Charyeong ing provinsi Gangwon saengga musim dingin ing mrika saged dugi langkung cepet lan musim punika wekdalipun dangu.[2] Hawa adhem wonten ing Pyeongchang saged dipunraosaken ing sasi Oktober lan pungkasanipun ing sasi April.[2] Dhataran Kabupatèn Pyeongchang kathahipun wonten ing dhataran ingkang dipunapit kaliyan pagununan ingkang nggadhahi inggil langkung saking 1000 meter saking parmukaan segara.[2] Pyeongchang nggadhahi inggil watawis 500 meter saengga padamelan ing bab tani namung sakedhik.[2]

Pariwisata[besut | besut sumber]

Salah satunggalipun panggenan pariwisata ingkang utami nalika musim dingin ing Pyeongchang inggih punika Resor Doam-myeon ingkang dados resor ski ingkang sepisanan ing Korea ingkang dipunbikak taun 1975.[2] Resor Doam-myeon sukses ngawontenaken kajuaraan kados Winter Asian Games taun 1999 lan final World Cup Skiing ing taun 1998 lan 2000.[2] Wonten ing taun 2000, Kabupatèn Pyeongchang nyalonaken dados panggenan adicara Olimpiade Musim Dingin taun 2010 ananging kalah saking kota Vancouver, Kanada.[2] Pyeongchang nyalonaken malih dados tuan rumah Olimpiade Musim Dingin taun 2014.[2] Ananging kalah saking Sochi, Rusia.[3] Rencananipun Pyeongchang badhe saged Olimpiade Musim Dingin taun 2018.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "P’yŏngch’ang-gun: South Korea - name, geographic coordinates, administrative division, and map". Geographical Names. Dijupuk 2011-07-08. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k (en)Pyeongchang Wonderland for Winter Sports dipunundhuh tanggal 11 Juli 2011)
  3. ^ (en)PyeongChang Warming Up for 2018 Winter Olympics dipunundhuh tanggal 11 Juli 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

(en)Pyeongchang Wonderland for Winter Sports


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pyeongchang&oldid=1089604"