Pyeongchang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pyeongchang
평창
County
Trankripsi Basa Koréa
 • Hangul 평창군
 • Hanja 平昌郡
 • Revised Romanization Pyeongchang-gun
 • McCune-Reischauer P'yŏngch'ang-gun[1]
Resor ski Pyeongchang
Resor ski Pyeongchang
Official logo of Pyeongchang
Logo Pyeongchang
Location of Pyeongchang
Country  Koréa Kidul
Region Gangwon
Pamérangan administratif 1 eup, 7 myeon
Laladan
 • Gunggung 1.463,65 km2 (56,512 sq mi)
Cacah warga (2008)
 • Gunggung 43.706
 • Pepadhet 30/km2 (80/sq mi)
 • Dhialèk Gangwon

Pyeongchang (평창군) inggih punika nami satunggalipun kabupatèn ing provinsi Gangwon, Koréa Kidul.[2] Kabupatèn Pyeongchang inggih punika dados panggènan ingkang kawentar minangka papan pariwisata ing wekdal mangsa dingin, kados ulah raga ski lan rekreasi sanèsipun.[2] Pyeongchang wonten ing antawisipun Pagunungan Taebaek lan Charyeong ing provinsi Gangwon saéngga mangsa dingin ing mrika saged dugi langkung rikat lan mangsa punika wekdalipun dangu.[2] Hawa adhem wonten ing Pyeongchang saged dipunraosaken ing sasi Oktober lan pungkasanipun ing sasi April.[2] Dhataran Kabupatèn Pyeongchang kathahipun wonten ing dhataran ingkang dipunapit kaliyan pagununan ingkang gadhah inggil langkung saking 1000 mèter saking parmukaan segara.[2] Pyeongchang gadhah inggil watawis 500 mèter saéngga padamelan ing bab tani namung sakedhik.[2]

Pariwisata[besut | besut sumber]

Salah satunggalipun panggènan pariwisata ingkang utami nalika mangsa dingin ing Pyeongchang inggih punika Resor Doam-myeon ingkang dados resor ski ingkang sepisanan ing Koréa ingkang dipunbikak taun 1975.[2] Resor Doam-myeon sukses ngawontenaken kajuaraan kados Winter Asian Games taun 1999 lan final World Cup Skiing ing taun 1998 lan 2000.[2] Wonten ing taun 2000, Kabupatèn Pyeongchang nyalonaken dados panggènan adicara Olimpiade Mangsa Dingin taun 2010 nanging kalah saking kutha Vancouver, Kanada.[2] Pyeongchang nyalonaken malih dados tuan rumah Olimpiade Mangsa Dingin taun 2014.[2] Nanging kalah saking Sochi, Rusia.[3] Rencananipun Pyeongchang badhé saged Olimpiade Mangsa Dingin taun 2018.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Pyeongchang Wonderland for Winter Sports