Sereal sarapan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sereal sarapan flaked karo susu lan raspberry, disajeni karo jus lan teh

Sereal sarapan (utawa sereal sederhana) yaiku sarapan tradisional sing digawe saka biji-bijian sereal sing diproses. Biasane dipangan minangka sarapan utamane ing masarakat Kulon . Sereal anget kaya bubur lan grit duwe sejarah paling dawa. Sereal adhem sing siyap-siyap, katon udakara pungkasan abad kaping 19, asring dicampur karo susu (susu sapi biasane), nanging bisa uga dipasangake karo yoghurt utawa dipangan biasa. Woh utawa kacang sok ditambahake. Akeh sereal sarapan diproduksi liwat ekstrusi . Sawetara perusahaan promosi produke kanggo mupangat kesehatan sing kasedhiya saka mangan sereal berbasis gandum lan serat . Ing Amerika Serikat, sereal asring dikuatake karo vitamin nanging isih kurang akeh vitamin sing dibutuhake kanggo sarapan sing sehat. Proporsi sereal sing signifikan digawe karo isi gula sing akeh. Akeh sing dipasarake kanggo bocah, nampilake maskot kartun, lan bisa uga ngemot dolanan utawa hadiah .

Sereal, gandum lan bubur kanthi cepet dadi komponen sarapan penting ing Amerika Utara. Gandum minangka gandum umum sing digunakake, sanajan pari-parian lan kacang polong liyane bisa digunakake. Ing pirang-pirang budaya modern, bubur isih dipangan minangka sajian sarapan.