Ekstrusi panganan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Macaroni minangka pasta berongga sing diekstrusi
Extruding adonan kanggo churros ing Strasbourg .

Ekstrusi digunakake kanggo ngolah panganan, meksa bahan campuran alus liwat bukaan ing piring berlubang utawa mati sing dirancang kanggo ngasilake bentuk sing dibutuhake. Panganan sing diekstrusi banjur dipotong kanthi ukuran tartamtu kanthi agul-agul. Mesin sing meksa campuran liwat die yaiku extruder, lan campuran kasebut dikenal minangka extrudate . Extruder biasane meneng, puter meneng sing dipasang ing tong minyak sing tetep, lan pungkasane mati.

Ekstrusi nyedhiyakake produksi panganan kanthi massal liwat sistem sing terus-terusan lan efisien sing njamin keseragaman produk pungkasan. Produk panganan sing diproduksi nganggo ekstrusi biasane duwe isi pati sing dhuwur. Iki kalebu sawetara pasta, roti ( crouton, teken roti, lan roti rata ), sereal sarapan lan cemilan siap-siap, resep, adonan cookie sing wis digawe, sawetara panganan bayi, kedele lemak, protein sayuran tekstur, sawetara omben-omben, lan panganan pet sing garing lan semi-lembab.

Ikal keju digawe nganggo extruder