Panganan bayi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bocah Hindu nampa panganan padhet pertamane ing upacara agama sing diarani Annaprashana

Panganan bayi minangka salah sawijining olahan alus, gampang migunakake pangan liyane saka breastmilk utawa bayi rumus sing wis digawe khusus kanggo manungsa bayi papat lan enem sasi lan umur rong taun. Panganan kasebut kalebu macem-macem jinis lan rasa sing dituku siap saka produsen, utawa bisa uga panganan meja sing dipangan kulawarga sing wis ditumbuk utawa rusak.

Panganan bayi beda-beda gumantung saka budaya lan budaya. Ing pirang-pirang budaya, pasta saka gandum lan cairan minangka panganan bayi sing pertama. Ing sejarah manungsa lan saiki kanthi akeh budaya ing saindenging jagad, bayi diwenehi panganan panganan sadurunge dening pengurus bayi supaya bisa mateni panganan lan miwiti proses pencernaan. [1] Coketan panganan bayi sing pertama yaiku upacara lan duwe agama penting ing pirang-pirang budaya. Tuladhane yaiku Annaprashan, ritual Hindhu nalika bayi diwenehi bubur pari sing legi, biasane diberkahi, dening anggota kulawarga tuwa. Ritus lintasan sing padha ditindakake ing saindenging Asia, kalebu wilayah Bengal, Vietnam, lan Thailand

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Holmes, Wendy; Hoy, D; Lockley, A; Thammavongxay, K; Bounnaphol, S; Xeuatvongsa, A; Toole, M (2007), "Influences on maternal and child nutrition in the highlands of the northern Lao PDR", Asia Pac J Clin Nutr, 16 (3), pp. 537–545, PMID 17704036