Menyang kontèn

Luke Garbutt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Luke Garbutt
Garbutt ing timnas Inggris U-19 taun 2012
Katerangan priangga
Jeneng dawa Luke Samuel Garbutt
Tanggal lair (1993-05-21) 21 Mèi 1993 (umur 31)
Papan lair Harrogate, Inggris
Dhuwur 1.79 m (5 ft 10 in)[1]
Posisi main Left-back
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Karir nom
2001–2009 Leeds United
2009–2011 Everton
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011– Everton 5 (0)
2011–2012Cheltenham Town (silihan) 34 (2)
2013–2014Colchester United (silihan) 19 (2)
2015–2016Fulham (silihan) 25 (1)
2016–2017Wigan Athletic (silihan) 8 (0)
Tim nasional
2008 Inggris U16 5 (0)
2008–2010 Inggris U17 24 (3)
2010 Inggris U18 1 (0)
2011–2012 Inggris U19 7 (0)
2013–2014 Inggris U20 5 (0)
2014–2015 Inggris U21 11 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 19:45, 31 December 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 13:00, 24 June 2015 (UTC)

Lukas Samuel Garbutt (lair 21 Mei 1993) ya iku pemain bal-balan profésional Inggris sing main minangka bék ing Liga Utama Inggris Everton F.C..

Karir klub

[besut | besut sumber]

Karir wiwitan

[besut | besut sumber]

Lair ing Harrogate, North Yorkshire, Garbutt lumebu ing Harrogate Grammar School ing endi dhèwèké main ing Tim bal-balan Sekolah. Dhèwèké bisa lumebu babak Final Piala Harrogate lan juwara Distrik ing taun 2005. Penampilané kang nengsemi ing klub, agawé dhèwèké dadi inceran tim gedhé. Banjur dhèwèké nggabung ing klub Leeds United ing ngendi dheweke miwiti karir profesional. Ora suwé sawisé iku, dhèwèké banjur menyang Everton ing taun 2009, kanthi biaya kontrak £ 600.000 sing disetujoni déning pengadilan, amarga wektu iku ana klub loro ora bisa setuju karo regané.[2]

Ing mangsa 2012-13, lan ing 29 Agustus 2012, Garbutt nglakoni dhebut ing klub Everton, ing pertandhingan ka-lima, nalika menang ing tandhingan ka-papat ing Piala Liga ing Leyton Orient.[3]

Sadurungé mangsa 2013-14, Garbutt napakasmani kontrak anyar kanggo Everton, sing bakal tekan taun 2015.[4]

Garbutt nglakoni debut Liga Primer kanggo Everton nglawan Southampton ing April [5] lan nerusaké kanthi penampilan sing kapisan kanggo timnas Inggris U-21 nalika menang 3-1 ing kualifikasi Piala Eropa nglawan Wales tanggal 19 Mèi 2014.[6]

Pranala njaba

[besut | besut sumber]

Rujukan

[besut | besut sumber]
  1. "Barclays Premier League Player Profile Luke Garbutt". Premier League. Diarsip saka sing asli ing 6 November 2014. Dibukak ing 6 November 2012.
  2. "Everton reveal Luke Garbutt compensation fee". London: Telegraph. 8 September 2009. Dibukak ing 1 February 2018.
  3. Ripley, Dan (29 August 2012). "Capital One Cup Live: Everton 5 Leyton Orient 0 – as it happened from Goodison Park". Daily Mail. London. Dibukak ing 1 February 2018.
  4. "Everton left-back Luke Garbutt signs new two-year contract". Sky Sports. 3 July 2013. Dibukak ing 1 February 2018.
  5. "Garbutt Pleased With Progress". Everton FC. 26 May 2014. Diarsip saka sing asli ing 2 April 2015. Dibukak ing 1 February 2018.
  6. "Wales U21 v England U21". Sky Sports. 19 May 2014. Dibukak ing 1 February 2018.