Kudu laos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alpinia galanga(Laos), bahan saking jamu kudu laos

Kudu laos iku kalebu jamu géndhong kang digawé saka bahan utama kudu karo laos. jamu iki migunani kanggo ngedhunaké tekanan darah[1]. Jamu kudu laos kalebu jamu géndhong[2]. saliyané kudu laos, ana jamu beras kencur, jamu sinom, jamu cabe puyang, jamu pahitan, jamu kunci suruh, jamu kunir asem lan jamu uyup-uyup atawa gepyokan.[3]. Kunir asem iku kalebu ombèn-ombèn obat tradhisional Jawa kang turun-temurun wiwit saka jaman Majapahit [4].

Bahan-bahané Jamu Kudu Laos[besut | besut sumber]

Bahan-bahane anggawe jamu iki ya iku [5]:

  1. Kudu kang wis mateng
  2. Mrica
  3. Bawang
  4. Kedawung
  5. Jeruk nipis
  6. Gula jawa utawa gula pasir
  7. Uyah

Kasiaté Jamu Kudu Laos[besut | besut sumber]

Khasiaté jamu kudu laos ya iku [6]:

  1. Ngedhunké tekanan darah
  2. Ngelancaraké getih
  3. Ngangetaké awak
  4. Ménakaké weteng
  5. Kurang napsu mangan
  6. Nglancaraké haid
  7. Nyegeraké awak
Racikan Jamu Kudu Laos [3]
No. Kasiat Bahané
01. Ngedunké tekanan darah kudu, asém kawak, laos, gula
02. Ngedunké tekanan darah, ngelancarké ASI kudu, asém kawak, laos, gula
03. Ngelancarké aliran darah kudu, asém kawak, laos, gula
04. Nambah napsu mangan kudu, asém kawak, mrica, laos, kedawung, gula
05. Nyegeraké awak kudu, asém kawak, laos, brambang, mrica. gula
06. Mules, nambah napsu mangan, haid telat kudu, asém kawak, gula abang (gula aren), laos, mrica
07. Ngangetaké awak kudu, asém kawak, gula abang (gula aren), jeruk nipis
08. Nambah napsu mangan kudu, laos, asém kawak, kedawung, mrica, gula abang (gula aren)
09. Nambah napsu mangan lan ngangetke awak kudu, laos, brambang, mrica, tape tela

Carané gawé jamu Kudu Laos[besut | besut sumber]

Carane panggawéné jamu kudu laos [5]:

  • Bahan-bahan kang wis cumepak ditumbuk kasar nganggo lumpang karo alu wesi atawa watu (bahan-bahan mau wis dirajangi sadurungé)
  • godhog kabèh bahan nganti umeb
  • sadurungé banyu adem godhogan disaring lan ditambah uyah, gula sak cukupé.
  • godhogan mau dienengké nganti adhem, sawisé iku disaring nganggo saringan.

Cithakan:Bumbon crakèn

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. indonesia-life dipununduh tanggal 05 April 2011
  2. jaringan herbal dipununduh tanggal 05 April 2011
  3. a b Bahan Baku, Khasiat, dan Cara Pengolahan Jamu Gendong: Studi Kasus di Kotamadya Surabaya, 1998 (dipununduh tanggal 30 Maret 2011)
  4. SEJARAH JAMU dipununduh tanggal 05 April 2011
  5. a b jamumanjur dipununduh tanggal 05 April
  6. Pengobatan Tradisional dipununduh tanggal 05 April 2011