Kobis gulung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gulung Gobis Bosnia
Nggulung kubis Korea

Gulung kubis minangka sajian sing kalebu godhong kubis sing wis mateng dibungkus macem-macem isi . Umume kanggo masakan Eropa Tengah, Lor, Timur lan Tenggara lan umume Asia Barat, China Lor, uga bagean-bagean saka Afrika Lor . Isi daging iku tradhisional ing Eropa, lan kalebu daging sapi, domba, utawa daging babi sing dienggo bawang putih, bawang, lan rempah-rempah . Biji - bijian kayata beras lan barley, jamur, lan janganan asring uga dikatutake. Godhong kubis fermentasi digunakake kanggo wungkus, utamane ing Eropa sisih kidul wétan. Ing Asia, panganan laut, tahu, lan jamur shiitake uga bisa digunakake. Gobis Cina asring digunakake minangka wungkuse.