Kebon Raja Ragunan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kebun Binatang Ragunan

Kebon Raja Ragunan (basa Indonésia:Kebun Binatang Ragunan) punika salah setunggaling kebon raja ingkang panggènipun wonten ing tlatah Ragunan, Pasar Minggu, Jakarta Kidul, Indonésia.[1] Kebon raja Ragunan punika wiyaripun kirang langkung 140 hektar.[1] Kebon binatang Ragunan punika dipundamel nalika taun 1864.[1] Wonten ing kebon raja punika kathah koleksi kéwan-kéwan.[1] Kéwan-kéwan punika kados ta unggas (manuk pelikan, merak, garudha, saha sanès-sanèsipun), primata (kethèk, bekantan, saha sanès-sanèsipun), jinis-jinis ula, beruang madu, gajah, rusa, unta, jaran nil, banteng, lawa.[1] Kajawi punika ugi wonten macan, macan putih, singa, baya, bruwang.[1] Kajawi kathah koleksi kéwan-kéwan wonten kebon raja Ragunaan punika ugi wonten panggènan kanggé dolanan laré-laré.[1] Saben taun, cacahipun pengunjung sangsaya mindhak.[2] Nalika taun 2003, cacahipun tiyang ingkang rekréasi wonten ing kebon raja punika 3.121.677 tiyang.[2] Nalika liburan sasi Juli taun 2004, sajeroning satunggal wulan cacahé wong kang rekreasi ngantis 334.782 tiyang.[2] Wiwitanipun, kebon raja punika manggèn wonten ing areal ingkang wiyaripun 10 Ha kagunganipun salah setunggaling pelukis pribumi ingkang misuwur kanthi asma Raden Saleh.[2] Panggènipun wonten ing punjering kitha Jakarta inggih punika wonten pusat kesenian jakarta Taman Ismail Marzuki Cikini.[2] Taun 1864 Kebun Binatang punika dipunkelola kaliyan perhimpunan Penyayang Flora saha Fauna ing Jakarta (Culturule Vereniging Planten en Direntuin at Batavia).[2] Sasampunipun revolusi taun 1949 dipun-gantos dados Kebon Raja Cikini.[2] Pamaréntah DKI Jakarta banjur mindhah wonten ing areal ingkang langkung wiyar inggih punika wonten ing Ragunan Jakarta Selatan.[2] Kebon raja punika banjur dipunwastani Taman Margasatwa Jakarta saha langkung misuwur kanthi nama Kebun Binatang Ragunan.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g kumpulan info wisata(dipunundhuh tanggak 20 September 2011)
  2. a b c d e f g h i kbi.gemari.or.id(dipunundhuh tanggal 20 September 2011)