Kacembang Gadung

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kacembang Gadung
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Passeriformes
Kulawarga: Irenidae
Marga: Irena
Jinis: I. puella
Jeneng binomial
Irena puella
(Latham, 1790)

Kacembang Gadung kanh duwé jeneng imiah Irena puella ya iku sawijining jinis manuk ocèhan kang ukurane sedheng, lan dawane bisa nganti 27 cm.[1] Manuk jinis iki gampang mbédakake antarané sing lanang karo sing wadon.[1] Manuk lanang kang wis gedhe duwé wulu kang wernané biru tuwa gemerlap, werna matané abang, Wulu pérangan ngisor lan swiwi wernané ireng.[1] Manuk wadon duwé wulu kang wernane ijo rada biru, wulu ana ing bagean buntut lan swiwi wernané ireng.[1] Manuk lanang ukurane luwih gedhé saka manuk wadon.[1] Manuk kang isih enom saka jinis iki wernane meh padha kaya manuk wadon.[1] Manuk jinis iki nganti tekan saiki ana enem jinis subspesies kang populasine kasebar ana ing alas-alas tropis, perbukitan lan perkebunan ing antarane ing nagara Bangladesh, India, Nepal, pulo Andaman, pulo Nicobar, Republik Rakyat Cina, Indocina, Thailand, Myanmar, Ujung Melayu, Singapura, pulo Sumatera, Jawa, Kalimantan lan pulo Palawan ing Filipina.[2] Manuk Kacembang Gadung biasane mangan buah-buahan, ficus lan uga macem-macem jinis serangga.[2] Burung wadon biasane bisa netesake antarane loro nganti telung endhog ana ing susuhe kang wujude kaya cangkir cilik kang manggon ana ing ndhuwur wit.[2] Spesies manuk iki duwé daerah sebaran kang amba lan dadi salah siji manuk kang sering ditemokake ana ing habitat asline.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (Basa Inggris) BirdLife Species Factsheet
  2. ^ a b c d * (Basa Inggris) IUCN Red List
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kacembang_Gadung&oldid=1010147"