Kabupatèn Gunung Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Gunung Kidul
100px
Lambang Gunung Kidul
Motto: ""
Péta Gunung Kidul ing DI Yogyakarta
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Wonosari
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

1.485,36 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

18 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 686.000 (2003)
+/- 462 jiwa / km²
Suku bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kabupatèn Gunung Kidul iku kabupatèn ing Daerah Istimewa Yogyakarta, lokasiné ing sisih wétan propinsi DIY, kutha Wonosari iku kutha krajan kabupatèné, kota-kota liyané :, lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 1.485,36 km² utawa hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Gunung Kidul katata jroning 18 kacamatan, 144 désa lan kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Gunung Kidul ya iku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Daerah Istimewa Yogyakarta