Kabupatèn Gunungkidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunungkidul
Kabupatèn
Sesanti: Handayani
Pernahé Gunungkidul ing Daerah Istimewa Yogyakarta
Pernahé Gunungkidul ing Daerah Istimewa Yogyakarta
Koordhinat: 8°01′50″S 110°37′01″E / 8.0305091°S 110.6168921°E / -8.0305091; 110.6168921Koordhinat: 8°01′50″S 110°37′01″E / 8.0305091°S 110.6168921°E / -8.0305091; 110.6168921
Nagara Indonésia
Provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta
Gabung 15 Oktober 1951[1]
Kutha krajan Wanasari
Kacamatan
Laladan
 • Gunggung 1.485.36 km2 (573.50 sq mi)
Cacah warga (2010)
 • Gunggung 748.119
 • Pepadhet 500/km2 (1,300/sq mi)
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan +62 274
Plat montor AB
Situs wèb www.gunungkidulkab.go.id

Kabupatèn Gunungkidul iku kabupatèn ing Daerah Istimewa Yogyakarta, pernahé ing sisih wétan DIY, kutha Wonosari iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.485,36 km² utawa hèktar.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Gunungkidul katata sajeroning 18 kacamatan, 144 désa lan kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Gunungkidul ya iku:

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Dikukuhaké ing UU No. 15 Taun 1950 bab Pembentukan Daerah Kabupaten dalam Lingkungan Daerah Istimewa Yogyakarta

Pranala njaba[besut | besut sumber]