Kabupatèn Batanghari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Disambig variants icon.svg
{{{jeneng}}}
110px
Lambang Kabupatèn Batanghari
Moto: Serentak Bak Regam


220px
Peta lokasi Kabupatèn Batanghari di Jambi
Koordinat: 1°15’-2°2’ LS
102°30'-104°30' BT
Propinsi Jambi
Tanggal peresmian 1 Dhésèmber 1948
Pamaréntahan
Luas 5.180,35 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 225.583 jiwa (2008)
 - Kepadatan 38,52
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.batanghari.go.id/

Kabupatèn Batanghari iku salah siji Kabupatèn ing Provinsi Jambi, Indonésia. Jembar wewengkoné 5.180,35 km² lan populasi 225.583 jiwa ing pungkasan taun 2008. Kutha krajané ya iku Muara Bulian.

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Batanghari dumunung ing pérangan wétan Provinsi Jambi kanthi jembar wewengkon 5.180,35 km² lan dumunung antarané 1°15’-2°2’ Lintang Kidul lan antara 102°30'-104°30' Bujur Wétan

Wates-wates wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: Kabupatèn Muaro Jambi lan Kabupatèn Tebo
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Sarolangun, Kabupatèn Muaro Jambi, lan Kabupatèn Musi Banyuasin Sumatra Kidul
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Tebo
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Muaro Jambi

Topografis[besut | besut sumber]

Sacara topografis Kabupatèn Batanghari minangka wewengkon dhataran cendhèk lan rawa sing dibelah Kali Batanghari lan sadawaning taun karendhem banyu, lan duwé elevasi:

  • 0-10 mèter saka lumahing segara (11,80 %),
  • 11-100 mèter saka lumahing segara (83,70 %),
  • 4,50 % wewengkon dumunung ing ketinggian 101-500 mèter saka lumahing segara.

Uga delengen[besut | besut sumber]