Menyang kontèn

Kabiskopan Huelva

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Huelva

Dioecesis Onubensis

Diócesis de Huelva
Katedral Huelva
Lokasi
Nagara Spanyol
Provinsi grejawiSevilla
MetropolitanSevilla
Statistik
Amba10.085 km2 (3.894 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
483,792
464,440 (96%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké22 Oktober 1953
KatedralKatedral Bunda Rahmat ing Huelva
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJosé Vilaplana Blasco
Biskop Agung MetropolitanJuan Asenjo Pelegrina
Biskop emeritusIgnacio Noguer Carmona Biskop Emeritus (1993–2006)
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Huelva (Latin: Dioecesis Onubensis) ana ing kulon kidul Spanyol lan wewatesane sejajar karo provinsi Huelva, bagean saka daerah istimewa Andalusia. Kabiskopan kasebut kalebu provinsi grejawi Sevilla lan supaya menika sufragan saka Kabiskopan Agung Sevilla.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 37°15′00″N 6°57′00″E / 37.2500°N 6.9500°E / 37.2500; 6.9500