Menyang kontèn

Kabiskopan Mondoñedo-Ferrol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Mondoñedo-Ferrol

Dioecesis Mindoniensis-Ferrolensis

Diocese de Mondoñedo-Ferrol (Galisia)
Diócesis de Mondoñedo-Ferrol (Spanyol)
Katedral Mondoñedo
Lokasi
NagaraSpanyol
Provinsi grejawiSantiago de Compostela
MetropolitanSantiago de Compostela
Statistik
Amba4.425 km2 (1.709 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
292,200
291,100 (99.6%)
Paroki422
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké572 (minangka Kabiskopan Bretoña)
881 (minangka Kabiskopan San Martiño)
1136 (minangka Kabiskopan Vilamaior)
1199 (minangka Kabiskopan Ribadeo)
1219 (minangka Kabiskopan Mondoñedo)
9 Maret 1959 (minangka Kabiskopan Mondoñedo-Ferrol)
KatedralBasilika Katedral Maria Dimunggahke menyang Swarga ing Mondoñedo
Ko-katedralKo-Katedral Santo Martinus ing El Ferrol
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopLuis Angel de las Heras Berzal
Biskop Agung MetropolitanJulián Barrio Barrio
Biskop emeritusJosé Gea Escolano Biskop Emeritus (1987-2005)
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Mondoñedo-Ferrol (uga diarani minangka "Dioecesis Mindoniensis-Ferrolensis") yaiku kabiskopan paling lor saka papat kabiskopan sufragan ritus Latin ing provinsi grejawi Metropolitan Kabiskopan Agung Santiago de Compostela, sing ngeliputi Galisia ing kulon lor Spanyol.[1][2] Wilayah kasebut sadurunge menika panggonan saka Britonia, panggonan sing didegake dening ekspatriat Briton ing zaman invasi Britania dening Anglo-Saxon. Britonia diwakili dening kabiskopan sing diarani minangka Britonensis ecclesia (greja Britton) ing sumber-sumber saka abad ping 6 lan ping 7.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Mondoñedo-Ferrol" Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney. Retrieved February 29, 2016
  2. "Diocese of Mondoñedo–Ferrol" GCatholic.org. Gabriel Chow. Retrieved February 29, 2016

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

  • (ing basa Spanyol) Official web site of the Diocese of Mondoñedo-Ferrol
  • (ing basa Inggris) GCatholic.org - Diocese of Mondoñedo-Ferrol - data for all sections
  • (ing basa Inggris) Catholic Hierarchy - Diocese of Mondoñedo-Ferrol
  • (ing basa Inggris)  "Diocese of Mondoñedo". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.
  • (ing basa Spanyol) List of Spanish Dioceses
  • (ing basa Spanyol) Official Web-site of the Archdiocese of Santiago de Compostela
  • (ing basa Spanyol) Official Web-site of the Diocese of Lugo
  • (ing basa Spanyol) Official Web-site of the Diocese of Ourense
  • Kodhe basa ora trep. Official Web-site of the Diocese of Tui-Vigo