Menyang kontèn

Kabiskopan Ciudad Real

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Ciudad Real

Dioecesis Civitatis Regalensis

Diócesis de Ciudad Real
Lokasi
Nagara Spanyol
Provinsi grejawiToledo
MetropolitanToledo
Statistik
Amba19.813 km2 (7.650 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
500,060
493,060 (98.6%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké18 November 1875 (minangka Prelatur Teritorial Ciudad Real)
4 Februari 1980 (minangka Kabiskopan Ciudad Real)
KatedralBasilika Katedral Bunda saka Ara-ara ing Ciudad Real
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopAntonio Angel Algora Hernando
Biskop Agung MetropolitanBraulio Rodríguez Plaza
Biskop emeritusRafael Torija de la Fuente Biskop Emeritus (1980-2003)
Peta
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Ciudad Real (Latin: Civitatis Regalen(sis)) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Ciudad Real, provinsi grejawi Toledo, Spanyol.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 18 November 1875: Didegake minangka Prelatur Teritorial Ciudad Real
  • 4 Februari 1980: Dipromosike minangka Kabiskopan Ciudad Real

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 38°59′12″N 3°55′52″W / 38.9867°N 3.9311°W / 38.9867; -3.9311