Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Oviedo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Oviedo

Archidioecesis Ovetensis

Archidiócesis de Oviedo
Lokasi
NagaraSpanyol
Statistik
Amba10.565 km2 (4.079 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
1,075,381
1,016,235 (94.5%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké811 (minangka Kabiskopan Oviedo)
27 Oktober 1954 (minangka Kabiskopan Agung Oviedo)
KatedralBasilika Katedral Juruslamet Suci ing Oviedo
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanJesús Sanz Montes O.F.M.
SufraganKabiskopan Astorga
Kabiskopan León
Kabiskopan Santander
Biskop AuksilierJuan Antonio Fernández Menéndez[1]
Biskop emeritusGabino Díaz Merchán Biskop Agung Emeritus (1969–2002)
Peta
Situs web
Situs Web Kabiskopan Agung

Kabiskopan Agung Oviedo (Latin: Oveten(sis)) yaiku Kabiskopan Agung Greja Katulik Roma ing Spanyol.[2][3] Kabiskopan kasebut ngeliputi daerah istimewa Asturias utawa Kepangeranan Asturias. Didegake ing abad ping 9, kabiskopan kasebut ditingkatke dadi kabiskopan agung ing 1954. Tahta kabiskopan kasebut ana ing kutha Oviedo, panggonan saka Catedral de San Salvador.

Sumber[besut | besut sumber]

Koordhinat: 43°21′36″N 5°50′42″W / 43.36000°N 5.84500°W / 43.36000; -5.84500