Menyang kontèn

Kabiskopan Orense

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Ourense

Dioecesis Auriensis

Diocese de Ourense (Galisia)
Diócesis de Ourense (Spanyol)
Lokasi
NagaraSpanyol
Provinsi grejawiSantiago de Compostela
MetropolitanSantiago de Compostela
Statistik
Amba5.281 km2 (2.039 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
315,407
314,107 (99.6%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
DidegakéAbad ping 5
KatedralKatedral Bunda Mukjizat ing Ourense
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJosé Leonardo Lemos Montanet
Biskop Agung MetropolitanJulián Barrio Barrio
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Ourense (Latin: Dioecesis Auriensis) yaiku salah sijining saka lima kabiskopan Greja Katulik Roma ing Galisia, kulon lor Spanyol. Tahta Biskop Ourense ana ing Catedral de la Virgen Madre de los Milagros, Ourense lan yurisdiksine ngeliputi kabeh 28 distrik lan 735 paroki ing Provinsi Ourense.[1][2]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Orense" Catholic-Hierarchy.org David M. Cheney. Retrieved February 29, 2016
  2. "Diocese of Orense" GCatholic.org. Gabriel Chow. Retrieved February 29, 2016