Menyang kontèn

Kabiskopan Astorga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Astorga

Dioecesis Asturicensis

Diócesis de Astorga
Lokasi
Nagara Spanyol
Provinsi grejawiOviedo
MetropolitanOviedo
Statistik
Amba11.535 km2 (4.454 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2012)
277,800
269,600 (97%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké747
KatedralKatedral Maria Dimunggahke Menyang Swarga ing Astroga
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJesús Fernández González
Peta
Situs web
Situs Web Kabiskopan
Istana Episkopal Astorga.

Kabiskopan Astorga (Latin: Asturicensis) yaiku kabiskopan sing tahtane ana ing kutha Astorga, provinsi León, Kastilia lan León, Spanyol.[1][2] Kabiskopan kasebut menika bagean saka provinsi grejawi Kabiskopan Agung Oviedo sawise 1954. Sampung didegake sawise abad ping 3, kabiskopan kasebut yaiku salah sijining kabiskopan paling tuwa ing Spanyol.[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Astorga" Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney. Retrieved February 29, 2016
  2. "Diocese of Astorga" GCatholic.org. Gabriel Chow. Retrieved February 29, 2016
  3. "Orígenes" (PDF). Diócesis de Astorga (ing basa Spanyol). Dibukak ing 13 December 2012.[pranala mati permanèn]

Pranala jaba[besut | besut sumber]