Menyang kontèn

Kabiskopan Sigüenza-Guadalajara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Sigüenza-Guadalajara

Dioecesis Seguntinus-Guadalaiarensis

Diócesis de Sigüenza-Guadalajara
Lokasi
NagaraSpanyol
Provinsi grejawiToledo
MetropolitanToledo
Statistik
Amba12.190 km2 (4.707 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
246,151
221,632 (90%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké589 (minangka Kabiskopan Sigüenza)
9 Maret 1959 (minangka Kabiskopan Sigüenza-Guadalajara)
KatedralBasilika Katedral Kamunggahan Dewi Maria ing Sigüenza
Ko-katedralKo-Katedral Dewi Maria ing Guadalajara
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopAtilano Rodríguez Martínez
Biskop Agung MetropolitanBraulio Rodríguez Plaza
Biskop emeritusJosé Sánchez González Biskop Emeritus (1991-2011)
Peta
Situs web
Situs web kabiskopan

Kabiskopan Sigüenza-Guadalajara (Latin: Seguntin(us) – Guadalaiaren(sis)) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha-kutha Sigüenza lan Guadalajara, Spanyol ing provinsi grejawi Toledo, Spanyol.[1][2] Kabiskopan kasebut ana ing Provinsi Guadalajara, Kastilia, tengah Spanyol. Kabiskopan kasebut wewatesan ing lor karo Soria, ing wetan karo Zaragoza lan Teruel, ing kidul karo Cuenca lan kulon karo Guadalajara lan Segovia.

  1. Cheney, David M. "Diocese of Sigüenza–Guadalajara". Catholic-Hierarchy.org. Dibukak ing June 16, 2018.
  2. Chow, Gabriel. "Diocese of Sigüenza-Guadalajara (Spain)". GCatholic.org. Dibukak ing June 16, 2018.

[1]