Kabiskopan Agung Madrid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Madrid

Archidioecesis Matritensis

Archidiócesis de Madrid
Escudo de la Archidiócesis de Madrid.svg
Lokasi
NagaraSpanyol
Provinsi grejawiMadrid
Statistik
Amba3.663 km2 (1.414 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
4,178,000
3,615,000 (86.5%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké7 Maret 1885 (minangka Kabiskopan Madrid)
25 Maret 1964 (minangka Kabiskopan Agung Madrid)
23 Juli 1991(minangka Kabiskopan Agung Metropolitan Madrid)
KatedralKatedral Bunda saka Almudena ing Madrid
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanCarlos Osoro Sierra
SufraganKabiskopan Alcalá de Henares
Kabiskopan Getafe
Biskop AuksilierJuan Antonio Martínez Camino
Biskop emeritusAntonio Rouco Varela Biskop Agung Emeritus (1994–2014)
Peta
Archidiócesis de Madrid.svg
Situs web
Situs Web Kabiskopan Agung

Kabiskopan Agung Madrid yaiku kabiskopan agung sing didegake ing 7 Maret 1885 dening Paus Leo XIII. Awale, teritoriale sing saiki ngeliputi Kabiskopan Agung kasebut menika bagean saka Kabiskopan Agung Toledo.[1] Kabiskopan kasebut dimunggahke dadi Kabiskopan Agung ing 25 Maret 1964 dening Paus Paulus VI. Paus Yohanes Paulus II wenehi status Kabiskopan Agung Metropolitan ing 23 Juli 1991, bebarangan karo pambentukan loro kabiskopan ngisorane: Getafe lan Alcalá de Henares. Ing 28 Agustus 2014, Paus Fransiskus nrima pangunduran diri Antonio María Rouco Varela lan ngelantik Carlos Osoro Sierra, sing wektu iku menika Biskop Agung Valensia, minangka Biskop Agung Madrid.

Pratelan Biskop lan Biskop Agung Madrid[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Madrid-Alcalá". Catholic Encyclopedia.

Koordhinat: 40°24′56″N 3°42′53″W / 40.4156°N 3.7146°W / 40.4156; -3.7146